Vilks iesaka padomāt par algu palielināšanu valdības ministriem (162)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu ministrs Andris Vilks uzskata, ka ir jāpalielina atalgojums un motivācija valdības ministriem, īpaši ņemot vērā gaidāmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Uz jautājumu, vai viņš gatavojas kandidēt Saeimas vēlēšanās un būtu gatavs ieņemt finanšu ministra amatu arī nākamajā valdībā, atbildēja izvairīgi. «Laiks radīs! Es nesaku - nē, bet es arī nesaku - jā!» piektdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica Vilks.

«Jāapzinās, ko nozīmēs būt ministram nākamā gadā... Es nekādi nespēju iedomāties, kā es varētu turpināt strādāt pie esošās darba samaksas ministriem. Tas vienkārši nav iespējams - to es neakceptētu! Otrs - es lieliski zinu, kāda būs slodze nākamā gada finanšu ministram, un vispār Ministru kabinetam, vadot prezidentūru. Slodze finanšu ministram būs tāda pati, kā dziļākajā krīzes punktā Latvijā. Tas ir milzīgs darba apjoms - pie esošās darba samaksas, motivācijas un nervu šoka katru dienu, tas man un jebkuram citam ir ļoti liels izaicinājums,» teica Vilks.

Viņš aicināja par šo jautājumu politiķiem padomāt. «Ja grib labus, spēcīgus ministrus ar starptautiski labu reputāciju, tad ir jāpārdomā darba samaksas jautājums šiem 14 cilvēkiem, kas ir valdībā,» teica Vilks.

Ministru atalgojums mēnesī ir apmēram 1700 eiro, bet premjeram - 1900 eiro mēnesī.

Komentāri (162)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu