Mājiniece Čehija ar dramatisku zaudējumu sāk pasaules čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Čehijas valstsvienība piektdien ar dramatisku zaudējumu sāka savās mājās notiekošo pasaules čempionātu, Prāgā pēcspēles metienu sērijā ar 5:6 (1:2, 0:1, 4:2, 0:0, 0:1) piekāpjoties Zviedrijai.

Šīs A apakšgrupas spēles cīņā pirmo septiņu ar pus minūšu laikā zviedriem bija izdevies izvirzīties vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Jūels Lundkvists un Stefans Kronvals. Cīņas 14.minūtē mājiniekiem vienus vārtus gan izdevās atspēlēt, kad izcēlās leģendārais Jaromirs Jāgrs, bet otrajā periodā Viktors Rasks atjaunoja divu vārtu pārsvaru Zviedrijai.

Atkal Čehijas valstsvienībai rezultātu līdz minimumam izdevās samazināt 43.minūtē, kad vārtus guva Tomāšs Hertls, taču Zviedrija nepalika atbildi parādā, jo tikai nedaudz vairāk kā minūti vēlāk 4:2 panāca Jūakims Lindstrems. Tomēr mājinieki parūpējās par intrigu, kad trešos vārtus zviedru vārtos 52.minūtē raidīja Dominiks Simons, bet pēc nepilnas minūtes jau neizšķirtu panāca Romāns Červenka.

Čehija turpināja ofensīvu un 57.minūtē jau izvirzījās vadībā, kad vārtus guva Martins Zatovičs. Tādejādi mājiniekiem bija izdevies gūt jau trīs vārtus pēc kārtas. Tiesa, 53 sekundes pirms pamatlaika beigām Zviedrija vairākumā panāca izlīdzinājumu, izceļoties Matīasam Šēgrēnam. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 5:5, bet pagarinājumā nevienai no komandām gūt vārtus neizdevās.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā uzvaru izcīnīja Zviedrija, kam panākumu nodrošināja Olivers Ēkmans-Lāšons.

Jau vēstīts, ka A apakšgrupas cīņā pirms tam piektdien zaudējumu cieta arī Latvija, kas ar 1:6 kapitulēja Kanādas priekšā.

Savukārt pašreizējā pasaules čempione hokejā Krievijas izlase, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, piektdien ar pārliecinošu uzvaru iesāka pasaules čempionātu, jo tā B apakšgrupas pirmās kārtas mačā Krievija ar 6:2 (4:0, 2:2, 0:0) apspēlēja Norvēģiju.

Krievijas izlase vareni sāka maču, jau pirmo četru minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Vadims Šipačovs un Artjoms Aņisimovs. Savukārt pirmās trešdaļas beigās vēl pa vārtiem guva Deniss Zaripovs un Viktors Tihonovs, kurš pērn kļuva par rezultatīvāko hokejistu Minskā notikušajā pasaules čempionātā.

Otrās trešdaļas ievadā Norvēģija gan divus vārtus atguva, kad tās labā izcēlās līderis Patriks Tūresens, taču nebija ilgi jāgaida līdz Krievijas atbildei, kad pa reizei vārtus guva Maksims Čudinovs un Artēmijs Panarins.

Pirms tam šīs apakšgrupas mačā ASV ar 5:1 apspēlēja Somiju.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgst no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlē Prāgā, kur tiks aizvadītas arī izšķirošās cīņas.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam norisinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiekas ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju. Savukārt B apakšgrupā spēlē ASV, Somijas, Krievijas, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Baltkrievijas un Dānijas hokejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu