Oskars Deigelis: «Domāt pozitīvi ir nobružājusies klišeja, bet viņa darbojas» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raivis Razgals

Dziedātājs Oskars Deigelis pēc Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināla nesnauž, bet aktīvi strādā pie sava dubultā albuma un izlaiž jaunu singlu - «Spēj tik pasmaidīt». Dziesmas vārdi tapuši tikpat juceklīgā mirklī, par kādu tiek dziedāts arī dziesmā.

Dziedātājs Oskars Deigelis savā «melnajā» dienā piesēdies un sācis rakstīt dziesmai vārdus, vārdi nākuši prātā ātrāk, nekā roka spējusi tos pierakstīt, tomēr rezultātā viss izdevies un tapuši dziesmas «Spēj tik pasmaidīt» vārdi.

«Optimismu smeļos, domājot pozitīvas domas. Apzinos to, ka mūsdienās vārdu salikums «domāt pozitīvi» ir nobružājusies klišeja, bet viņa darbojas. Viss ir galvā, lai vai cik grūti brīžiem būtu, es saprotu, ka uztraucoties un nervozējot problēmas neatrisināsies. Tātad to darīt ir bezjēdzīgi,» smaidot nosaka Oskars.

Dziedātājs uzskata, ka daudz vērtīgāk ir veltīt savu laiku, enerģiju un uzmanību labām un pacilājošām domām. Oskaram tikt pāri melnajām svītrām, sakārtot domas palīdz pastaigas dabā un meditatīva mūzika.

«Domāju, ka optimisms nekādā ziņā nevar būt traucēklis problēmu risināšanā. Gluži otrādi! Ar atvērtu, tīru un skaidru prātu var izdarīt daudz vairāk. Tas liek lietām virzīties vēlamajā virzienā. Viena būtiska lieta ir tā, ka daudzkārt cilvēki mēdz saistīt optimismu, laimīgu dzīvi un priecīgu noskaņojumu ar mantiskām lietām un pārticību. Kāds varbūt teiks - viegli runāt, tu jau nezini, kā ir nonākt grūtībās; man apkārt ir ļoti daudz piemēru, kuri parāda, ka optimisms vai pesimisms ir nevis balstīts uz esošo situāciju, bet gan uztveri kopumā. Tā ir kā diagnoze,» skaidro Oskars.

Mūziķis zina, ka pat tad, ja problēmas tiek atrisinātas, pesimists vienmēr atradīs, par ko būt neapmierinātam. Turpretī optimists apzināsies, ka ne viss ir gludi, bet tas taču netraucē būt laimīgam. Vecais labais piemērs ar ūdens glāzi - mēs to redzam pustukšu vai pa pusei pilnu?! Tikai mūsu domāšana un attieksme, ar kādu dzīvojam, padara mūs par to, kas mēs esam.

«Esmu iemācījies pasmieties pats par sevi, tas ir pat veselīgi. Laiks iet uz priekšu, nekas nestāv uz vietas. Atziņas, domas un ieradumi mainās. Katram pienāk mirkļi, kad saproti un apzinies reizes, kad esi izturējies vai rīkojies muļķīgi. Un kas tad atliek? Ne jau domāt par to, kāpēc gan tam tā bija jānotiek! Nē! Atliek tikai ar mīlestību pret sevi pasmaidīt, saprotot, ka visi pieļauj kļūdas. Tieši kļūdas mūs padara par cilvēkiem, tikai mēs paši varam mācīties, attīstīties un dzīvi uztvert veselīgi, ar smaidu,» tā Oskars.

Par pozitīvismu, tā ietekmi arī ir jaunā Oskara Deigeļa un Žannas Berezinas dziesma «Spēj tik pasmaidīt». Dziesma ir bāzēta uz to, ka mums katram ir dienas, kad viss jūk un brūk. Apkārt ir daudz sīku likstu un nebūšanu, to dēļ ikdienas ierastais ritējums tiek izjaukts. Tādos brīžos parādās tendence «piesieties» sīkumiem, kuri nekad nav traucējuši. Galvenais, šādos dzīves momentos ir saglabāt vēsu prātu un spēt par to pasmaidīt.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu