NHL Hārta balvai izvirzīti Ovečkins, Praiss un Tavaress

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šīs sezonas Hārta balvai, ko pasniedz regulārā čempionāta vērtīgākajam spēlētājam, izvirzīti krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas «Capitals», kanādiešu vārtsargs Kerijs Praiss un kanādiešu uzbrucējs Džons Tavaress no Ņujorkas «Islanders», liecina līgas paziņojums.

Ovečkins šosezon regulārajā čempionātā guva 53 vārtus, trešo sezonu pēc kārtas un kopumā piekto reizi kļūstot par līgas labāko vārtu guvēju. Krievu uzbrucējs kļuva par sesto spēlētāju NHL vēsturē, kuram sešās sezonās katrā izdevies gūt vismaz 50 vārtus.

Hārta balvai trīs finālistu vidū Ovečkins izvirzīts piekto reizi, bet 2008., 2009. un 2013.gadā viņš saņēma balvu.

Praiss regulāro čempionātu noslēdza kā līderis trīs vārtsargu statistikas rādītājos - 44 uzvaras, vidēji ielaisti 1,96 vārti un atvairīti 93,3% pretinieku metieni.

Kanādiešu vārtsargs Hārta balvai izvirzīts pirmo reizi. Vārtsargs šai balvai nebija nominēts kopš 2011./2012.gada sezonas, kad starp trim finālistiem bija Ņujorkas «Rangers» ripu ķērājs zviedrs Henriks Lundkvists.

Tavaress šosezon sasniedza karjeras labākos rādītājus gūtajos vārtos (38) un rezultativitātes punktos (86). Kanādiešu uzbrucējs piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs, no kurām 54 izdevās gūt vismaz vienu rezultativitātes punktu.

Hārta balvai Tavaress izvirzīts otro reizi. Iepriekš viņš balsojumā palika otrais 2012./2013.gada sezonā.

Balvas ieguvēju paziņos 24. jūnijā Lasvegasā (ASV), kur notiks 2015.gada NHL balvu pasniegšanas ceremonija.

Hārta balvu pasniedz kopš 1924.gada. Visvairāk reižu par NHL sezonas labāko spēlētāju atzīts kanādiešu hokeja leģenda Veins Greckis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu