«Very Cool People» Starptautiskajā džeza dienā piedāvās bezmaksas lielkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskajā džeza dienā, 30. aprīlī, «Very Cool People» (VCP) piedāvā bezmaksas lielkoncertu TV24 studijā, Blaumaņa ielā 32, Rīgā. Koncerts sāksies septiņos vakarā, un tajā piedalīsies dažādi viesi: Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Dinara Rudan, Oskars Stolse-Semerovs, Jānis Stībelis un vēl citi.

Koncerts 30. aprīlī būs kā kopsavilkums sešu izglītojošu koncertu sērijai «Funkology», kas notika Vecrīgas klubā «Pulkvedim neviens neraksta» reizi mēnesī, sākot ar 2014. gada septembri. Katrs koncerts bija veltīts kādai konkrētai jazz funk mūzikas leģendai, piemeklējot muzikāli atbilstošus pašmāju viesmāksliniekus.

Lielkoncertā VCP sastāvam būs ne tikai dziedoši, bet arī spēlējoši papildspēki: Oskars Ozoliņš (trompete), Laura Rozenberga (trombons), Kristaps Lubovs (saksofons) un Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti). Kā saka pati grupa, tas viss kopā sola baigāko ballīti!

Koncerts tiks translēts tiešraidē TV24, plānots to arī ierakstīt un izdot albuma formātā.

Ieeja būs bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ grupa aicina ierasties uz koncertu laikus.

Par izglītojoši izklaidējošo koncertsēriju allaž smaidīgais VCP līderis Elvijs Grafcovs saka, ka tas visam sastāvam bija kā īsts eksāmens, kura nokārtošana sagādāja milzu prieku. Ja no šīs sērijas ko iemācījās kāds mūzikas cienītājs un kļuva par jazz funk stila fanu, tad mērķis uzskatāms par sasniegtu pilnībā, un iespējams, ka kaut kas līdzīgs vēl tiks atkārtots.

Par «Funkology»

Īsā «Funkology» vēsture. «Funkology Vol. 1» notika 20. septembrī un bija veltīts grupai «The Meters», piedaloties vokālistei Kristīnei Prauliņai. «Funkology Vol. 2» norisinājās 23. oktobrī un bija veltījums Džordža Klintona (George Clinton) grupai «Parliament/Funkadelic», piedaloties vokālistei Evilenai Protektorei. «Funkology Vol. 3» notika 20. novembrī un bija veltīts funk mūzikas karalim Džeimsam Braunam (James Brown), kura ādā iejutās grupas «PeR» vokālists Ralfs Eilands. «Funkology Vol. 4» norisinājās 22. janvārī un bija veltījums Stīvijam Vonderam (Stevie Wonder), piedaloties vokālistei Dinarai Rudan un mutes harmoniku pavēlniekam, kā arī vokālistam, Oskaram Stolsem-Semerovam. «Funkology Vol. 5» notika 19. februārī un bija veltīts Kērtisam Meifīldam (Curtis Mayfield), piedaloties vokālistei Aijai Vītoliņai. Visbeidzot «Funkology Vol. 6» norisinājās 27. martā un bija veltīts grupai «Tower of Power», piedaloties Jānim Stībelim.

Grupas «Very Cool People» pamatsastāvā darbojas: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (saksofons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (basģitāra), Kaspars Grigalis un Andris Buiķis (abi bungas).

VCP laiduši klajā divus studijas albumus: «Very Cool People» (2009) un «Cruising in the Trolley» (2012).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu