Islāmista uzbrukumā Bosnijā nošauts policists, vēl divi ievainoti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bosnijas pilsētā Zvornikā bruņots vīrietis, saucot «Allahu akbar», pirmdienas vakarā atklāja uguni policijas iecirknī, nošaujot vienu policistu un divus ievainojot, līdz pats tika nošauts, paziņoja amatpersonas.

Bruņotais uzbrucējs ir identificēts kā 24 gadus vecs tuvēja ciema iedzīvotājs Nerdins Ibričs, reportieriem sacīja policijas preses sekretāre Aleksandra Simojloviča, kas nosauca notikušo par terorista uzbrukumu.

«Bruņots cilvēks ap pulksten 19 (20 pēc Latvijas laika) ienāca Zvornikas policijas iecirknī, saucot «Allahu akbar» (Allāhs ir dižs). Uzbrucējs nogalināja policistu un vēl divus ievainoja,» teica Simojloviča.

Zvornika atrodas Bosnijas Serbu republikā, kuras prezidents Milorads Dodiks nosodīja šo «teroraktu .. pret institūcijām».

«Ir skaidrs, ka šā terorakta motīvi ir reliģiski un teroristiski... Tā noteikti nav izolēta rīcība,» Dodiks paziņoja vietējam telekanālam RTRS.

Policija Serbu republikā ir kāpinājusi drošību līdz visaugstākajam līmenim, pavēstīja republikas iekšlietu ministrs Dragans Lukačs. «Viss norāda uz to, ka viņš (uzbrucējs) piederēja vahabītu kustībai. Mums vēl jāpārbauda, vai tā ir izolēta rīcība, vai tajā iesaistīti arī citi cilvēki,» sacīja ministrs.

Tas ir pirmais šāda veida uzbrukums Bosnijas serbu kontrolētajā teritorijā. Bosnijas kara laikā, kas notika no 1992. līdz 1995.gadam, Bosnijas serbu spēki Zvornikā nogalināja vai izraidīja tūkstošiem Bosnijas musulmaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu