Seržants kompensācijā par amata zaudēšanu saņēmis 21 100 eiro (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) pērn saņēmis 14 830 latu (21 101 eiro) kompensāciju par nesaņemto darba samaksu saistībā ar viņa prettiesisku atvaļināšanu no Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP).

Viņš esot saņēmis apmēram 10 000 latu (14 229 eiro), jo pārējā summa tika samaksāta nodokļos, skaidroja Seržants.

Par 14 500 latiem (20 631 eiro) deputāts 2013.gadā iegādājies dzīvokli. Līdz ar to politiķa īpašumā ir divi dzīvokļi Rīgā, no kuriem viens ir privatizēts, liecina Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā pieejamā Seržanta valsts amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.

Seržants ienākumos no metāllūžņu pārdošanas saņēmis 56 latus (80 eiro), savukārt algā un kompensācijā no Saeimas saņēmis 20 701 latu (29 455 eiro). Deputāts metāllūžņus bija ieguvis, veicot revīziju savā garāžā laukos.

Kompensāciju par nesaņemto darba samaksu deputātam izmaksāja Finanšu ministrija.

Tiesa bija uzlikusi valstij par pienākumu samaksāt atlīdzību Seržantam saistībā ar prettiesisku atvaļināšanu no IeVP par nesaņemto darba samaksu,skaidroja deputāts.

Seržants 2007.gada 20.septembrī tika atvaļināts no dienesta IeVP, kur viņš ieņēma priekšnieka palīga amatu. Mainoties pārvaldes struktūrai, priekšnieka palīga amats tika likvidēts un Seržantam tika piedāvāts ieņemt Centrālcietuma Uzraudzības daļas vecākā inspektora amatu, no kura viņš atteicās.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu