Saņemts deputāta Dombrovska iesniegums par mandāta nolikšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimā saņemts Vjačeslava Dombrovska iesniegums par deputāta mandāta nolikšanu. «Pateicos Latvijas pilsoņiem par man dāvāto uzticību un iespēju strādāt 11. un 12.Saeimas sastāvā,» iesniegumā raksta Dombrovskis.

Saeimas Prezidijs lēmis nodot iesniegumu izskatīšanai Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Kā ziņots, deputāts, bijušais ekonomikas un izglītības un zinātnes ministrs Dombrovskis, kurš paziņojis par aiziešanu no aktīvās politikas, plāno veidot jaunu domnīcu.

Dombrovskis aģentūrai LETA sacīja, ka šie gadi politikā bija ļoti intensīvi un viņš šajā laikā ieņēma dažādus amatus - bija Saeimas komisijas vadītājs, Reformu partijas un šī politiskā spēka frakcijas vadītājs, ieņēma izglītības un zinātnes ministra, kā arī ekonomikas ministra amatu. «Laikam ir grūti iedomāties, kas varētu būt vairāk trīs gadu laikā,» piebilda Dombrovskis.

Pēc vēlēšanām, darbojoties Saeimā kā deputātam, bija daudz vairāk laika kritiski paskatīties un «visu salikt pa plauktiņiem», norādīja politiķis, piebilstot, ka izvērtējis, kur viņa pienesums būtu lielāks, un izvēlējies veidot domnīcu.

Sīkāk par šo savu projektu, tā darbības modeli, atbalstītājiem un partneriem Dombrovskis plāno pastāstīt maija sākumā. Komentējot savu ideju, viņš uzsver, ka domnīcas galvenais mērķis - domāt ar savu galvu. Dombrovskis skaidro, ka lielākoties Latvijas ekonomikas politika tiek veidota no Briseles un mēs to pieņemam pārāk nekritiski. Tomēr Eiropas Savienībā ir ļoti dažādas valstis ar ļoti atšķirīgām interesēm, līdz ar to Brisele nosaka šo interešu «vidējo temperatūru», to piedāvājot kā risinājumu, kas ne vienmēr mums der, pauž deputāts.

Viņš arī piebilda, ka viņa projekts būtu vistuvāk tādam domnīcas modelim, kāds ir Pasaules Ekonomikas forums.

Dombrovskis nav «Vienotības» biedrs, bet startēja no šīs partijas saraksta 12.Saeimas vēlēšanās. Saeimā viņš netika ievēlēts, bet ieguva deputāta mandātu uz laiku, kamēr ministra pienākumus pilda Jānis Reirs, kurš ievēlēts no «Vienotības» Zemgales vēlēšanu apgabala kandidātu saraksta. 12.Saeimā Dombrovskis ir Nodokļu politikas apakškomisijas priekšsēdētājs.

Nākamais «aiz strīpas» vēlēšanās bija 11.Saeimas deputāts Viktors Valainis, kurš varētu strādāt parlamentā Dombrovska vietā.

Līdz darbības uzsākšanai politikā Dombrovskis bija Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas pētījumu centra pētnieks, Rīgas Ekonomikas augstskolas docents.

Politikā viņš iesaistījās 2011.gadā, pievienojoties bijušā prezidenta Valda Zatlera veidotajai Zatlera Reformu partijai, kļūstot par vienu no tās līderiem. No šīs partijas viņš tika ievēlēts 11.Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu