Lilita Ozoliņa ir vienojusies ar dzelteno presi, tāpēc tur neparādās (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Kinoteātris «Kino Citadele» aicināja seniorus uz otro kino seansa «Leģendu vakars» organizēto tikšanos ar aktrisi Lilitu Ozoliņu. Pēc šīs īpašās tikšanās ikvienam viesim bija iespēja vērot mākslas filmu «Noass», kura ir aizliegta daudzās pasaules valstīs.

16.aprīļa vakarā aktrises Lilitas Ozoliņas kvēlākajiem faniem un atbalstītājiem bija iespēja satikt aktrisi, uzdāvināt ziedus, paklausīties aktrises atmiņas par dažādām kino lomām, atmiņās ar uzvedinošiem jautājumiem aktrisei palīdzēja atgriezties žurnālists Andrejs Volmārs. Vēlāk faniem bija iespēja uzdot jautājumus.

Aktrise Lilita Ozoliņa padalījās informācijā ar saviem atbalstītājiem par to, ka viņu nav iespējams redzēt dzeltenajā presē, jo viņa ir noslēgusi vienošanos ar šādiem preses izdevumiem un ir vajadzīgs prāts, lai to paveiktu.

Lilita neparādās dzeltenajā presē, nevada vieglus, izklaidējošus pasākumus un ir ļoti nopietna pret profesiju, jo tā ir vienīgā profesija, kuru viņa zina.

«Runa ir par profesijas prestižu, tā saglabāšanu, un, ja mūsu valstī aktiera profesija nav prestiža, tad man to tādu gribas saglabāt. Kad mācījos, daudzi vēlējās kļūt par aktieriem, šobrīd tā nav. Par spīti valsts attieksmei pret kultūru, teātri un kino man mana profesija ir prestiža un ar cieņu ir jāizturas pret sevi, nevar tā viegli piedalīties jebkurā pasākumā, seriālā, doties visur, kur tevi pasauc; saprotu - aktieru aldziņas ir maziņas, bet ir jāmēģina šīs lietas samērot,» viesiem stāstīja Lilita.

Pati Lilita, vērtējot savu darbu un projektus, kā mērauklu izmanto savas ģimenes un kolēģu vērojumu. Viena no Latvijas leģendārākajām aktrisēm uzdod jautājumu: «Tev nebija kauns par to, ko es darīju?» Tas sievietei ir būtiskākais, lai viņas mīļajiem nebūtu kauns.

Beidzoties atmiņu stāstam un jautājumiem, viesiem bija iespējams vērot skandalozās mākslas filmas «Noass» Latvijas pirmizrādi, tiesa gan, filmai bija izvēlēta nepareiza vecuma grupa. Seniori, izejot no kino, bija nesaprašanā gan par sižetu, gan izmantotajiem specefektiem. Pati Lilita Ozoliņa nepalika noskatīties jauno filmu.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu