Policija sagrauj nelegālu Eiropas zirga gaļas tirdzniecības tīklu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Eiropas policija arestējusi 26 cilvēkus un konfiscējusi identitātes dokumentus vairāk nekā 800 zirgiem, sagraujot nelegālu Eiropas zirga gaļas tirdzniecības tīklu, sestdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) Aģentūra krimināltiesiskajai sadarbībai («Eurojust»).

Laikā no 2010. līdz 2013.gadam tika nokauti un pārtikas ķēdē ielaisti 4700 zirgi, kuru gaļa nebija derīga lietošanai uzturā, aplēsušas Francijas varasiestādes.

Galvenais aizdomās ir Beļģijas pilsonis, par kuru izmeklēšana tiek veikta kopš 2012.gada, paziņoja «Eurojust». Izmeklēšanā tika iesaistītas Francijas, Vācijas, Īrijas, Luksemburgas, Nīderlandes un Lielbritānijas varasiestādes.

Policija pārmeklējusi desmitiem īpašumu, konfiscējot 37 000 eiro skaidrā naudā, kā arī medikamentus, mikroshēmas un datorus, ziņo «Eurojust». Pēc reidiem veterinārārsti pārbaudījuši vairāk nekā 200 zirgu.

Izmeklēšana nav saistīta ar 2013.gadā izcēlušos skandālu, kad inspektori lielveikalos tirgotā gaļā atklāja tur neuzrādītu zirga gaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu