Lexus RX iegūst turbo motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Šanhajas automobiļu izstādē dienas gaismu ieraudzījusi trešā jaunās paaudzes Lexus RX motorizācijas versija - modelis RX 200t.

Jaunās paaudzes RX hibrīdmodeļa 450h formā pasaules pirmizrādi piedzīvoja pavisam nesen Ņujorkas starptautiskajā auto šovā. 450h ir auto ar 3,5 litru V6 atkinsona cikla benzīna motora un elektromotora kombināciju, kas kopā attīsta ap 300 zirgspēkiem. Vietu klāstā saglabās arī modelis RX 350, kurš aizvien tiks apgādāts ar 3,5 litru V6 benzīna motoru, taču kļūs ievērojami jaudīgāks; ražotājs min, ka jauda jau pārsniegs 300 zirgspēkus.

Foto: Lexus

Bez šiem abiem RX modeļiem Lexus klāstā nupat ir ienācis 200t, kura pasaules pirmizrāde norisinās Šanhajas auto izstādē. Šis auto ir apgādāts ar modelī NX debitējušo 2 litru benzīna turbo motoru. Saskaņā ar Lexus RX galvenā inženiera Takajuki Katsudas teikto, šā motora galvenā priekšrocība ir straujš un vienmērīgs paātrinājums līdz pat maksimālā braukšanas ātruma apgabalam. Var piezīmēt, ka 228 zirgspēkus spēcīgais motors tiek kombinēts ar speciāli pielāgotu sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kamēr modelim 350 paredzēts astoņu pakāpju automāts. RX 450h tikmēr joprojām strādās ar elektroniskā variatora starpniecību.

Foto: Lexus
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu