Populārākās dziesmas ar J.Petera dzeju apkopotas jaunā izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad, kad dzejnieks Jānis Peters atzīmēs savu 75. dzimšanas dienu, ierakstu kompānija «Mikrofona ieraksti» vienā izlasē apkopojusi populārākās dziesmas ar dzejnieka dzeju. Mūzikas autori ir Raimonds Pauls, Uldis Stabulnieks, Ivars Vīgners un Mārtiņš Brauns, bet dzied leģendārais duets Nora Bumbiere un Viktors Lapčenoks, Ingus Pētersons, Jānis Sproģis, Ance Krauze, Rūdolfs Plēpis, Ojārs Grīnbergs, Mirdza Zīvere, Edgars Liepiņš, Laima Vaikule un daudzi citi.

Šajā izlasē atrodamas tādas latviešu populārās mūzikas pērles kā «Manai Dzimtenei», «Laternu stundā», «Mēmā dziesma», «Kurzemei», «Rudens ogle», «Genoveva», «Zilais karbunkuls», «Pērļu zvejnieks», «Caur manu naivu sirdi», «Pāri dzelmei» un citas, pavisam 23 dziesmas, kuras ir pazīstamas un mīļas gandrīz ikvienam, kurš klausās Latvijā radītu mūziku.

Ilggadējais dzejnieka muzikālais partneris Raimonds Pauls Latvijas Radio studijā tikko pabeidzis darbu pie jauna albuma, kurā apkopojis čigānisku motīvu dziesmas ar Petera dzeju. Daļa no šīs programmas dzirdama abu autoru Nacionālā teātra uzvedumā «Satikšanās».

Jāņa Petera 75 gadu jubilejas lielkoncerts «No Jāņiem līdz Pēteriem» notiks 28. jūnijā, Arēnā «Rīga».

Foto: Publicitātes foto

«Dzejnieku» CD sērijā jau izdota arī dziesmu izlase «Dziesmiņas par prieku», kurā apkopotas dziesmas ar dzejnieka Imanta Ziedoņa dzeju, bet tuvākajā nākotnē paredzēts izdot arī izlases, kurās apkopotas dziesmas ar Māra Čaklā, Aleksandra Čaka, Klāva Elsberga, Austras Skujiņas, Māra Melgalva, Knuta Skujenieka, Raiņa un citu izcilu latviešu dzejnieku dzeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu