Dienvidkoreja izcels prāmi, kurā mira 304 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas valdība trešdien paziņoja, ka izcels pērn nogrimušo prāmi «Sewol», kura katastrofā gājuši bojā 304 cilvēki, un izcelšanas operāciju plānots sākt septembrī.

Prāmja izcelšana no ūdens ir viena no galvenajām katastrofas upuru tuvinieku prasībām. Viņi pēdējās nedēļās ir pastiprinājuši savu kampaņu, organizējot liela mēroga protestus, kuru laikā izcēlās protestētāju sadursmes ar policiju, kas lietoja ūdens lielgabalu un piparu aerosolu.

Upuru tuvinieki sola turpināt protestus nākamo nedēļu laikā, pieprasot katastrofas pilnīgi neatkarīgu izmeklēšanu.

Ir gaidāms, ka izcelšanas operācija sāksies septembrī Džindo salas tuvumā, kur šis prāmis nogrima pērnā gada 16.aprīlī, paziņoja Sabiedriskās drošības ministrija.

6825 reģistra tonnu kuģis «Sewol» atrodas jūras dibenā 40 metru dziļumā, un tā izcelšana ir ievērojams tehnisks izaicinājums. Sabiedriskās drošības ministrija lēš, ka šī operācija izmaksās no 84 līdz 131 miljonam eiro un var ilgt pat pusotru gadu.

«Mēs veiksim pienācīgos pasākumus, lai nepazaudētu bez vēsts pazudušo cilvēku līķus,» preses konferencē solīja jūrniecības ministrs Jū Kidžuns.

Pārpildītais prāmis «Sewol», uz kura bija 476 pasažieri un apkalpes locekļi, nogrima Dienvidkorejas dienvidu piekrastes tuvumā. 304 upuru vidū 250 bija vienas skolas skolēni.

No prāmja ir izcelti 295 bojāgājušie, bet pārējie deviņi palika neatrasti, kad ūdenslīdēji novembrī izbeidza bīstamos meklēšanas darbus.

Prāmja kapteinim Lī Džunseokam un vēl 14 apkalpes locekļiem, kas izdzīvoja katastrofā, novembrī tika piespriesti cietumsodi no pieciem līdz 36 gadiem par viņu saistību ar katastrofu. Tiesa Lī piesprieda 36 gadu cietumsodu par smagu nolaidību pienākumu pildīšanā, bet atzina, ka viņš nav vainīgs slepkavībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu