10 neparasti veidi, kā noteikt gaidāmā bērna dzimumu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsdienās noteikt bērna dzimumu palīdz tehnoloģijas, bet senatnē, kad tehnoloģiju nebija, netrūka vērīgu acu, kuras pēc dažādām pazīmēm noteica gaidāmā bērna dzimumu.

Šīs pazīmes apkopojuši amerikāņu žurnālisti, viņi saka, ka ticamība esot 50:50.

Garastāvoklis

Ja esi draudzīga, mierīga un pašpārliecināta, tad tu gaidi meitiņu. Nervozēšana, dusmošanās un viegla aizkaitināmība liecina par puiku.

Ēšanas paradumi

Garšas izmaiņas saistās ar hormonālām izmaiņām. Ja izvēlies saldus ēdienu – būs meitiņa, sāļi un stipri ēdieni liecina, ka gaidāms zēns.

Ādas izmaiņas

Sejas āda ir pietūkusi, parādās pigmentu plankumi un pūtītes, tas liecina, ka uz mammas skaistumu pretendē meitene. Zēns mazāk "bojā" mammas izskatu.

Sapņi

Ja sapnī redzēji piedzimstam dēlu, tas liecina, ka piedzims meitene un otrādi.

Krūtis

Ja topošās mammas kreisā krūts ir lielāka par labo – būs zēns un otrādi.

Rokas

Nostājies ar seju pret kāda cilvēka seju, parādi sarunu biedram savas rokas. Ja parādīsi rokas ar plaukstām uz leju, tad būs dēls, ja otrādi – meita. (tu to nedrīkstēji iepriekš zināt!)

Taisnība no bērna mutes

Tautas gudrība saka, ja uzaicini ciemos 2-3 gadus vecu bērnu, un tas izraisa interesi par tavu grūtnieces vēderu, būs meita. Ja mazais ciemiņš neinteresējas par tavu vēderu, būs dēls.

Gredzens

Gludu gredzenu iesien diegā kā svārstu. Gredzenu tur 10 cm virs vēdera un vēro tā kustības – uz priekšu un atpakaļ nozīmē, ka dzims meita, ja gredzens griežas pa apli – būs dēls.

Atslēga

Vēl viena tautas gudrība! Nomet zemē atslēgu, pietupies un pacel to aizvērtām acīm. Ja vispirms pieskarsies atslēgas asajam galam – būs meita, ja apaļajam – gaidāms dēls.

Ķiploks

Pārgriez ķiploka daiviņu un ierīvē ar to savu ādu. Ja pēc divām stundām ķiploka aromāts būs sasmaržojams – gaidāms dēls, ja izgaisis – būs meita.

Protams, šie ticējumi nepretendē uz zinātnisku pamatojumu, bet, neskatoties uz to, tos no paaudzes paaudzē sievietes nodod tālāk, tātad kādai tie nes skaidrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu