No Latvijas izlases atskaitīti trīs hokejisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

No Latvijas hokeja valstsvienības treniņnometnes otrdien atskaitīti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Edgars Kulda, kā arī vārtsargs Elvis Merzļikins, savukārt traumu dēļ darbu neturpinās ne tikai Gints Meija, bet arī Edijs Brahmanis, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas hokeja izlase vien svētdien atgriezās no pārbaudes spēlēm Norvēģijā, tāpēc pirmdien komandai tika piešķirta brīvdiena, bet otrdien tā sākusi gatavošanos noslēdzošajām divām pārbaudes cīņām pirms pasaules čempionāta.

Kā zināms, Norvēģijā potītes traumu guva uzbrucējs Meija, bet jau pirms tam ceļgala traumu bija guvis cits šīs pozīcijas spēlētājs Brahmanis.

Edgars Kulda pagājušajā sezonā ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis pie Memoriālā kausa, ko sadala starp Kanādas Hokeja līgā (CHL) iekļauto līgu čempioniem, bet arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu.

Šīs sezonas Rietumu hokeja līgas (WHL) regulārajā turnīrā Kulda čempiones Edmontonas «Oil Kings» sastāvā 47 dueļos iekrāja 13 vārtus un 17 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā tika pie divām piespēlēm. WHL izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā «Oil Kings» piekāpās cita latviešu uzbrucēja Riharda Bukarta pārstāvētajai Brendonas «Wheat Kings» komandai.

Šobrīd 21 gadu vecais Merzļikins ikdienā spēlē Šveices komandā «Lugano», kas šosezon apstājās sacensību ceturtdaļfinālā. Merzļikins regulārajā čempionātā tika pieteikts 49 no «Lugano» komandas 50 spēlēm, kopā laukumā aizvadot 1309 minūtes un 20 sekundes. Vārtsargs atvairīja 91,3% metienu un arī izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā vasarā Merzļikinu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta trešajā kārtā ar kopējo 76.numuru izvēlējās Kolumbusas «Blue Jackets» vienība.

Skvorcovs aizvadīja jau savi trešo sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kuras sastāvā 57 regulārās sezonas mačos izcēlās ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Viņš līdz šim Latvijas izlases rindās joprojām nav piedalījies nevienā lielajā turnīrā.

Līdz ar to pašlaik izlases rīcībā palikuši 29 spēlētāji, kuru vidū ir tikai trīs vārtsargi, un platu soli pretim savam pirmajam pasaules čempionātam spēris Jānis Kalniņš. Tomēr joprojām nav izslēgts, ka valstsvienībai varētu pievienoties Kristers Gudļevskis, kurš šīs nedēļas nogalē sāks dalību Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas turnīrā.

Pašlaik 23 gadus vecais Kalniņš iepriekšējās divas sezonas aizvadījis MOL līgas klubā Dunaūjvārošas «Acelbikak» no Ungārijas. Šajās sacensībās piedalās arī vienības no Rumānijas un Slovākijas. Šajā MOL regulārā čempionāta sezonā Kalniņš aizvadīja 42 cīņas, kuru laikā caurmērā ielaida 2,11 ripas, kas bija trešais labākais rādītājs līgā. Tāpat latvietis atvairīja 94,09% pretinieku komandas metienu, šajā rādītājā būdams labākais vārtsargs līgā.

Izslēgšanas spēlēs Kalniņš piecos mačos vidēji ielaida 3,40 vārtus un atvairīja 89,58% pretinieku komandas metienu, bet viņa pārstāvētā «Acelbikak» vienība «play-off» pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās slovāku klubam «Nove Zamky».

Kā zināms, pasaules čempionātā Latvijas izlasei nepalīdzēs arī aizsargi Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda, kā arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Zem lielas jautājuma zīmes ir arī uzbrucēja Zemgus Girgensona, kā arī aizsarga Georgija Pujaca līdzdalība sacensībās.

Savukārt Latvijas izlasei joprojām ir cerības uz Ronalda Ķēniņa piedalīšanos, kurš pašlaik ar Vankūveras «Canucks» komandu sacenšas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Latvijas izlase zaudējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas. Pēdējās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta tā 24. un 25.aprīlī «Arēnā Rīga» spēkosies ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu sastāvs, gatavojoties pasaules čempionātam:

vārtsargi - Ervīns Muštukovs (Olborgas «Pirates», Dānija), Edgars Masaļskis («Ambri-Piotta», Šveice), Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas «Acelbikak», Ungārija);

aizsargi - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas «Dinamo»), Māris Jass (Znojmo «Orli», Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī «Red Ice», Šveice), Jānis Andersons (Trenčīnas «Dukla», Slovākija), Guntis Galviņš (Bolcāno «Foxes», Itālija), Ēriks Ševčenko (Karagandas «Sariarka», Kazahstāna), Renārs Demiters («Astana», Kazahstāna);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols («Rīga»), Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis (visi - Rīgas «Dinamo»), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas «Rungsted», Dānija), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice), Armands Bērziņš (Bruniko «Val Pusteria», Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», Krievija), Roberts Lipsbergs (Sietlas «Thunderbirds», ASV), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas «Armada», Kanāda), Roberts Jekimovs (Mitišču «Atlant», Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu