Latvijas hokejisti arī otrajā spēlē piedzīvo smagu zaudējumu (38)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu arī otrajā pārbaudes spēlē gatavošanās ciklā pasaules čempionātam (PČ) piektdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas izbraukumā ar 1:5 Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) kausa turnīra ietvaros piekāpās Somijas valstsvienībai. Visas spēles laikā somiem piederēja pārliecinošs pārsvars. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā guva pieredzējušais uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Atkārtojot iepriekšējā mača scenāriju, sākot jau no pirmajām minūtēm, Somijas izlase laukumā darbojās daudz pārliecinošāk, bet Latvijas izlases vārtos pārliecinošs bija Jānis Kalniņš. Līdz ar to pirmajā trešdaļā rezultāts palika neatklāts.

Otrajā trešdaļā turpinājās Somijas izlases dominance, un sestajā minūtē Mīka Lahti atklāja rezultātu, kad bija nekļūdīgs vārtu priekšā, bet trešdaļas vidū rezultāts kļuva arī 0:2 - Veli Mati Savinainens bija precīzs izgājienā pret Latvijas vārtiem. Tomēr trešdaļas beigu daļā Latvija vienus vārtus atguva, kad pēc pretinieku kļūdas izgājienā izcēlās Aleksejs Širokovs.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā pa vieniem vārtiem mājiniekiem guva Tuomass Kīskinens un Jani Tupurainens, bet vēlāk punktu cīņai pielika Peteri Virtanens.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika nosaukts Rodrigo Laviņš, bet Somijas izlasē par labāko atzina Janī Tupurainenu.

Latvija - Somija 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Vārtu guvēji: 1:0 Mīka Lahti (Tupurainens, Martinens) (25:21), 2:0 Veli Mati Savinaninens (Karalahti, Mantila) (25:21), 1:2 Aleksejs Širokovs (35:48), 3:1 Tuomass Kīskinens (Hītonens, Lindels) (43:48), 4:1 Jani Tupurainens (Pakirainens, Nakiva) (44:17), 5:1 Peteri Virtanens (Karalahti, Mantila) (53:15).

Metieni: 14 - 44

Dienu iepriekš uzvaru ar 5:1 izcīnīja Somijas izlase.

Latvijas izlasi pašlaik vada Toms Kūlens, bet galvenais treneris Teds Nolans pievienosies pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas beigām.

Izlasē mačiem ar Somiju iekļauti pieci valstsvienības debitanti: Jānis Kalniņš, Jānis Jaks, Mārtiņš Gipters, Miks Lipsbergs un Edgars Kļaviņš.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm ar Somiju

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs, Jānis Kalniņš un Rihards Cimermanis.

Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Jānis Jaks, Agris Saviels, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Gipters, Mārtiņš Porejs, Maksims Širokovs.

Uzbrucēji: Aleksejs Širokovs, Artūrs Kuzmenkovs, Artūrs Ozoliņš, Andris Džeriņš, Miks Lipsbergs, Edgars Kļaviņš, Edijs Brahmanis, Juris Štāls, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Roberts Jekimovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25. maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu