Jēkabsones-Žogotas komanda noliek Eirolīgas čempioņu pilnvaras (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK piektdien cieta neveiksmi FIBA Eirolīgas turnīra pusfinālā, noliekot sacensību uzvarētāju pilnvaras.

Cīņā par iekļūšanu finālā pērnā gada čempiones UGMK savās mājās notiekošajā finālturnīrā ar rezultātu 70:77 (13:28, 16:22, 21:16, 20:10) piekāpās Turcijas vienībai Stambulas «Galatasaray».

Šo maču «Galatasaray» basketbolistes iesāka ievērojami sekmīgāk un jau sestajā minūtē bija vadībā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Pēc pirmās ceturtdaļas Stambulas komanda atradās priekšā ar 28:13, bet 2013.gada Eiropas labākā basketboliste Sančo Litla šajā laikā bija guvusi jau 12 punktus. Zīmīgi, ka vēlāk spāniete vairs nedevās laukumā traumas dēļ, bet tas neliedza «Galatasaray» turpināt dominēt un pēc puslaika atrasties vadībā ar 50:29.

Trešās trešdaļas vidū UGMK veica izrāvienu 11:0, pietuvojoties pretiniecēm līdz 43:57, ceturtajā ceturtdaļā mājinieces panāca arī 62:68, bet pēdējā minūtē pietuvojās līdz 70:76, tomēr neko vairāk UGMK neiespēja. Līdz ar to «Galatasaray» komanda turnīra finālā iekļuvusi pirmoreiz vēsturē.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 29 gūtajiem punktiem bija Alva Torrensa, bet 19 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Šavonte Zelū, kura 2010./11.gada sezonā spēlēja Latvijas komandā «TTT Rīga».

Tikmēr UGMK rindās ar 21 punktu izcēlās Diāna Taurasi.

Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja 13 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā palika bez punktiem, netrāpot vienīgo divpunktu metienu un divus tālmetienus.

Tāpat latviete izpildīja divas rezultatīvas piespēles, bet laikā, kamēr viņa atradās laukumā, UGMK komanda ielaida par 16 punktiem vairāk, nekā iemeta.

Otrajā pusfinālā vēl viena Stambulas komanda «Fenerbahce» ar 59:50 (13:6, 13:18, 13:14, 20:12) pieveica Francijas spēcīgāko vienību Buržas «Tango». Līdz ar to jau tagad ir skaidrs, ka pirmoreiz vēsturē FIBA Eirolīgas galveno balvu iegūs Turcijas komanda.

Astoņu komandu finālturnīra apakšgrupu sacensības nepārvarēja vēl vienas latvietes Elīnas Babkinas pārstāvētā Krievijas vienība Orenburgas «Nadežda».

Finālsacensības Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK, izšķirošajā mačā pieveicot latvietes Ievas Kubliņas pārstāvēto «Fenerbahce» vienību.

Pirms pagājušā gada latviešu basketbolistes iepriekš FIBA Eirolīgas finālā bija spēlējušas divas reizes - 2009.gadā zaudējumu izšķirošajā mačā piedzīvoja Guntas Baško pārstāvētā Spānijas vienība Salamankas «Halcon Avenida», bet gadu vēlāk Jēkabsone-Žogota palīdzēja sacensībās triumfēt Krievijas klubam Maskavas apgabala «Sparta&K».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu