Ar tiesas spriedumu amatā atjaunota KNAB priekšnieka vietniece Strīķe (136)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar tiesas spriedumu no piektdienas amatā atjaunota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, iepriekš uzzināts Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu atlaist Strīķi tiesa ceturtdien pasludināja par spēkā neesošu un noteica, ka viņa nekavējoties atjaunojama amatā.

Tiesas lēmums ir pārsūdzams 20 dienu laikā, ko KNAB darīs, paziņojusi KNAB pārstāve Laura Dūša.

Ne pirmo reizi

KNAB priekšnieks atlaišanu pamatoja ar to, ka Strīķe zaudējusi darba devēja uzticību. Streļčenoks šādu lēmumu bija pieņēmis jau iepriekš, divas reizes to atcēla premjers, bet trešo reizi - tiesa.

Premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») iepazīsies ar tiesas spriedumu un tad izlems, vai lūgt Saeimu vērtēt KNAB priekšnieka atbilstību amatam.

Februāra vidū premjere izteicās - ja tiesa atcels lēmumu par KNAB priekšnieka vietnieces Strīķes atlaišanu, viņa Saeimu lūgs lemt par biroja priekšnieka atbilstību amatam.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu