Grupa «Wagars» publicē savu otro albumu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas d-beat/black metal apvienība «Wagars» laiž klajā jau savu otro albumu «Sidrabenes lāsts». Atšķirībā no pirmā grupas EP šis ieraksts tiek publicēts kā digitāls albums (Noklausies!). Tas ietver desmit kompozīcijas, kurās aprunāti pagātnes rēgi un nākotnes cerības, vēlme augt un nepazaudēt sevi, ziņo grupas pārstāvji.

«Albuma nosaukums un viena no dziesmām ir saistībā ar leģendu un hroniku, kas vēsta, ka Sidrabenes pils 13. gadsimta sākumā nodedzināta, taču zemgaļi to atjaunoja. Visai drīz krustneši to nopostīja vēlreiz. Nespējot cīnīties ar milzīgo pārspēku, zemgaļi masveidā devās uz Zemgales nekristīto daļu, pie pagāniem, tur arī pārceļot savu karaļvalsti - Sidrabeni. Tomēr cerība, ka nopostītā pils kādreiz atdzims savā vietā, kā smaga un sena alegorija tautas zemapziņā strāvo joprojām,» vēsta grupas paziņojums.

Dziesmas tika ierakstītas 2013. gada vasarā, Valmierā «Hodila» studijā.

Grupa radusies 2012. gada nogalē Rīgā, apvienojoties mūziķiem ar manāmu pieredzes bagāžu gūtu jau daudzās citās Latvijas metal/hardcore/punk/grind grupās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu