Jēkabsones-Žogotas komanda viegli sasniedz Eirolīgas pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Elio Castoria

Latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK trešdien svinēja trešo uzvaru FIBA Eirolīgas finālturnīrā, tādējādi sacensību pusfinālu sagaidot bez neviena zaudējuma kabatā.

Savā laukumā notiekošā finālturnīra trešajā B apakšgrupas spēlē UGMK komanda ar 71:56 (13:16, 23:11, 23:14, 12:15) pārspēja Prāgas ZVVZ USK vienību no Čehijas.

Latviete laukumā pavadīja nedaudz mazāk kā 19 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem. Viņa iekrāja arī vienu rezultatīvu piespēli, divas kļūdas un vienu no sliktākajiem +/- koeficientiem komandā (-2).

Amerikāniete Diāna Taurasi uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet 16 punktus un 14 atlēkušās bumbas iekrāja viņas tautiete Kendisa Pārkere.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs UGMK komanda ieņēma B apakšgrupas pirmo vietu, bet pa vienam panākumam iekrāja ZVVZ USK, latvietes Elīnas Babkinas pārstāvētā Krievijas vienība Orenburgas «Nadežda» un Francijas komanda Buržas «Tango». Labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ otro vietu apakšgrupā ieņēma «Tango» komanda.

Eirolīgas labāko astoņu komandu finālturnīrs Jekaterinburgā risināsies līdz svētdienai. Vienības sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām katrā, bet pusfinālam kvalificēsies divi labākie klubi no katras grupas. Pusfināli risināsies piektdien, bet fināls tiks aizvadīts svētdien.

Pusfinālā mājinieces tiksies ar A apakšgrupas otrās vietas ieguvējām, kas, visticamāk, būs Stambulas «Galatasaray» basketbolistes no Turcijas.

Finālsacensības Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK, pieveicot latvietes Ievas Kubliņas pārstāvēto Turcijas klubu Stambulas «Fenerbahce».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu