Ar koncertu «Nezāles neiznīkst» atklās vides objektu «Spoku koks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā, koncertestrādē «Pūt, vējiņi», 29. augustā par godu vides objekta «Spoku koks» atklāšanai notiks grupas «Līvi» labāko dziesmu koncerts «Nezāles neiznīkst», informē Mārtiņa Freimaņa fondā. Koncerts vērsts uz trūkstošo līdzekļu vākšanu, jo visi ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks novirzīti vides objekta izveides finansējumam.

Vides objekta ideja radusies, ieklausoties «Līviskās ziņģes» vārdos - «Līvs - tas ir koks, Līvs - tas ir spoks, Līvs - tas ir spoku koks». Piemiņas vietu veido metālmākslinieks Reinis Kuncītis. «Spoku koka» koncepcijā paredzēta «Līvu» leģendas iemūžināšana. Tas gan pagodinās esošos «Līvus», gan pieminēs aizgājušos, jo «Līvi» ir mūžam dzīvi.

«Spoku koka» atklāšanas koncerta nosaukums «Nezāles neiznīkst» palicis nemainīgs - 2013.gada 21.augustā Dzintaru koncertzālē ar šādu nosaukumu izskanēja vērienīgais «Līvu» un «Līvu» skarto koncerts, kas bija veltījums Jānim Grodumam. Aivara Brīzes pāragrā aiziešana mainīja sākotnējo ideju par pieminekli Grodumam, transformējot to vides objektā - «Spoku koks», kas veltīts «Līvu» leģendai.

Rokkoncertā piedalīsies Igo, Juris Pavītols un grupa, Vilnis Krieviņš, Tomass Kleins, Guntars Mucenieks, «Virga Hard Orchestra», «Liepājas brāļi», Uldis Marhilēvičs, grupa «Sērkociņcehs», Liepājas ģitāristu ansamblis, «Credo», Olga, Fēlikss Ķiģelis, Elvis Grodums, Jānis Buķelis un citi «Līvu» skartie.

Kopējās «Spoku koka» izmaksas ir 50 257 eiro. No tiem pirmajā koncertā «Nezāles neiznīkst» saziedoti 20 522 eiro, bet projekta realizēšanai pietrūkst vēl 29735 eiro. Savu atbalstu vides objekta izveidei sniegs Liepājas pilsētas dome, kā arī «Līvu» mantojumu cienošie uzņēmēji un kompānijas. Katra nopirktā biļete arī būs ieguldījums «Spoku koka» tapšanā.

Biļetes pieejamas «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu