«TTT Rīga» otro gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā basketbolā sievietēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionvienību sestdien otro gadu pēc kārtas kļuva «TTT Rīga» vienība, kas finālsērijas ceturtajā mačā saspringtā cīņā ar 60:56 (18:20, 11:18, 16:9, 15:9) izbraukumā pieveica «Cēsis».

Sērijā «TTT Rīga» guva panākumu ar rezultātu 3-1.

Pēc līdzīgām pirmajām desmit minūtēm otrajā ceturtdaļā pēc Sabīnes Niedolas pēdējā sekundē gūtajiem punktiem «Cēsis» izvirzījās vadībā jau ar 38:29. Trešajā ceturtdaļā «TTT Rīga» pietuvojās pretiniecēm līdz 45:47, bet noslēdzošās desmitminūtes ievadā «Cēsu» komandas spēle pilnībā pajuka un viņas bez punktiem palika pirmās sešas minūtes. Šajā laikā deviņus punktus guva pieredzējušā amerikāniete Anna de Fordža, bet vēl divus punktus iemeta Ieva Kūlīte un «TTT Rīga» jau izvirzījās priekšā ar 56:47.

Turpinājumā piecus punktus pēc kārtas guva «Cēsis», bet pēdējās minūtes ievadā mājinieces atradās iedzinējos vairs tikai ar 56:59. Pusminūti pirms pamatlaika beigām Niedola ar pustālo metienu varēja deficītu samazināt līdz minimumam, tomēr tas neizdevās un brīdi vēlāk «TTT Rīga» varēja priecāties par triumfu.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 16 punktiem bija de Fordža, kurai ar 12 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Ieva Krastiņa.

Savukārt Cēsu vienībā Niedola guva 15 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Abas komandas LSBL finālsērijā savā starpā tikās septīto gadu pēc kārtas, «TTT Rīga» tiekot pie ceturtā titula.

Kopā «TTT Rīga» basketbolistes kopš Latvijas neatkarības atgūšanas par valsts čempioni kronētas četrpadsmito reizi. Savukārt «Cēsis» par labāko komandu kļuvušas 2009., 2012. un 2013.gadā.

Kā ziņots, «TTT Rīga» sērijas pirmajā mačā savā laukumā ar 60:56 uzvarot «Cēsu» komandu. Taču turpinājumā uzvaru otrajā finālsērijas mačā sestdien izcīnīja «Cēsis» revanšējās ar 73:54. Trešajā mačā «TTT Rīga» triumfēja ar 57:64, atgūstot vadību sērijā.

Pirms tam pusfinālā «TTT Rīga» sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-0 pieveica «Latvijas Universitāti» (LU), bet «Cēsis» ar tādu pašu rezultātu pārspēja RSU/«Merks» vienību.

Kā vēstīts, RSU/«Merks» komanda pirmdien nosargāja pērn izcīnītās LSBL bronzas godalgas, otrajā mačā izbraukumā ar 61:38 (20:8, 18:14, 10:9, 13:7) pārspējot LU un sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0.

Tāpat martā «TTT Rīga» uzvarēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā, finālā pārspējot tieši «Cēsu» komandu, kā arī guva otro vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu