«Dailē» koncertēs Aija Vītoliņa un «Tango sin quinto» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.aprīlī plkst. 19 Rīgā, mūzikas namā «Daile», ar koncertprogrammu «Vuelvo al Sur» («Atgriezties dienvidos») viesosies Aija Vītoliņa un «Tango sin quinto», informē mūzikas nama producente Anda Zadovska. Koncertprogrammā būs ietvertas grupas mīļākas un personiskākās dziesmas dažādās valodās un stilos - no populāriem tango skaņdarbiem līdz pavisam nepazīstamām, taču aizkustinošām ladino mūzikas stila kompozīcijām. Koncertā skanēs dziesmas no Astora Pjacollas tango operas «Maria de Buenos Aires», ladino dziesminieces Jasmīnas Levijas skaņdarbi, Morisa Ravēla, Jāņa Lūsēna un Rišāra Galljano kompozīcijas, kā arī dažas tradicionālas melodijas.

Vokāliste Aija Vītoliņa muzikālās gaitas sākusi kā fona vokāliste dažādiem Latvijā populāriem mūziķiem, vēlāk sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Deniss Paškēvičs, Madars Kalniņš, Kārlis Lācis u.c. 2005. gadā viņa sāka veiksmīgu sadarbību ar producentu apvienību «Virus Art» un Viktoru Runtuli projektā «Viva La Bomba». Vītoliņa piedalījusies Jāņa Lūsēna mūziklu izrādēs «Agrā rūsa», «Sniega karaliene» un «Meierovics», Leonarda Bernsteina «Mesas» uzvedumā Rīgā, kā arī Kaspara Rolšteina un Regnāra Vaivara avangarda izrādē «Stokholmas sindroms».

Grupa «Tango sin quinto», kuras nosaukums tulkojumā no spāņu valodas nozīmē «tango bez piektā», sākotnēji tika izveidota, lai atskaņotu argentīnieša Pjacollas neparastos tango. Spēlējot, klusējot, smaidot un skumstot jeb izdzīvojot tango, šajos gados ansamblis ir izaudzis no kvarteta par sekstetu. «Tango sin quinto» mūzikas stila pamatā ir divas spilgtas vadlīnijas: mūsdienīgs tango un kaverversijas no dažādu stilu mūzikas. Tas ļāvis iemantot bagātīgu vārdu krājumu pasaules populārākajā valodā - mūzikā.

Grupā «Tango sin quinto» muzicē kontrabasists Jānis Stafeckis, akordeonists Artūrs Noviks, sitaminstrumentālists Ainis Zavackis, vijolnieks Raimonds Melderis un pianists Romāns Vendiņš.

Koncerta «Vuelvo al Sur» biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un tīmekļa vietnē «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu