Biblisko «Noasu» aizliedz arī Malaizijā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Malaizija un Indonēzija pievienojušās tām musulmaņu valstīm, kas svēto vizuālas attēlošanas dēļ aizliegušas Holivudas lielbudžeta filmas «Noah» («Noass») izrādīšanu. Abu valstu cenzori pirmdien norādījuši, ka svēto un praviešu vizuāla atveidošana esot pretrunā ar islāma likumiem.

«Noasa izrādīšana šajā valstī nav atļauta tāpēc, lai pasargātu harmoniju Malaizijas sabiedrībā, kur viena otrai līdzās pastāv dažādas rases un reliģijas,» sacīja Filmu cenzūras valdes loceklis.

Aptuveni 60% Malaizijas iedzīvotāju ir musulmaņi, bet 9% - kristieši.

Tikmēr Indonēzijas cenzoru valde norādīja, ka režisora Darena Aronofska filma nav savienojama ne ar Korānu, ne arī Bībeli. «Mums jāatsakās no «Noasa» izrādīšanas,» paziņoja valde.

«Mēs nevēlamies demonstrēt filmu, kas varētu veicināt skandālus un negatīvu reakciju.»

Kinolente, kurā galveno lomu spēlē aktieris Rasels Krovs, martā tāda paša iemesla dēļ tika aizliegta Katarā, Bahreinā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Arī Ēģiptes musulmaņu organizācijas pieprasījušas filmu aizliegt.

Tikmēr ASV evaņģēliskos kristiešus saniknojis tas, ka filmā Noass attēlots piedzēries.

Daudzo skandālu dēļ kinostudija «Paramount» solījusi turpmākajiem reklāmas materiāliem pievienot skaidrojošu ziņojumu. Tas «palīdzēs auditorijai labāk saprast, ka mākslas filma ir galvenā sižeta dramatizējums, nevis precīza Bībeles stāsta atainošana».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu