Dakāras rallijreids atgriezīsies Peru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamajā gadā Dakāras rallijreids atgriezīsies Dienvidamerikas valstī Peru, kur tas norisinājās 2012. un 2013.gadā, ceturtdien paziņoja sacensību organizatori.

Rallijam starts tiks dots nākamā gada 3.janvārī Peru galvaspilsētā Limā, bet noslēgsies tas 16.janvārī Argentīnas pilsētā Rosario.

Paziņojums aizvadīt sacensības Limā tika izdarīts pēc tam, kad Čīle atteicās no rallija rīkošanas, jo valsts ziemeļu daļu ir skāruši plūdi.

«Strādājām pie plāna, kurā bija iekļauta Čīle, Peru, Bolīvija un Argentīna. Diemžēl pirms dažām nedēļām Atakamas reģionu Čīlē piemeklēja plūdi, kas izpostīja infrastruktūru un izraisīja milzīgu traģēdiju. Bija skaidrs, ka viņi nevar uzņemt šo pasākumu. Savstarpēji vienojoties, mēs nolēmām nākamgad Čīlē nerīkot rallijreidu,» atklāja sacensību direktors Etjēns Lavinjē.

Kā zināms, plūdi Atakamas reģionā, kurā atrodas viens no pasaules sausākajiem tuksnešiem, sākās pēc spējām lietusgāzēm 24.martā. Applūdušas veselas pilsētas un tūkstošiem cilvēku palikuši bez pajumtes. Andu kalnos kūstošā sniega izraisītajās dubļu straumēs sagruvušas ēkas, kļuvuši neizbraucami daudzi ceļi.

«Atakama bija Dienvidamerikas Dakāras rallijreida sirds. Patiešām iespaidīga, ar kāpām, kas krietni atšķiras no tām, kas ir Peru. Protams, tas ir tikai pārtraukums,» stāstīja sacensību direktors.

Dakāras rallijreids šogad septīto reizi pēc kārtas norisinājās Dienvidamerikā. Šajā laikā Čīle un Argentīna to ir uzņēmušas katru gadu, bet tāpat posmi risinājušies arī Bolīvijā un Peru.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts un pārcelts uz Dienvidameriku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu