Policija Maskavā veic kratīšanu Hodorkovska organizācijas birojā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Bruņoti policisti ceturtdien Maskavā veikuši kratīšanu Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķa un bijušā naftas magnāta Mihaila Hodorkovska vadītās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas «Atvērtā Krievija» birojā.

Tas noticis laikā, kad valsts telekanālos bija sācies šovs, kurā Putins sniedza atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem.

Policijas un specvienību pārstāvju grupa birojā meklējusi protesta skrejlapas, sociālajā tīklā paziņoja Hodorkovska preses sekretāre Kulle Pispanena.

Foto: TASS/Scanpix

«Laikā, kad mēs gatavojāmies «tiešajai līnijai», birojā ienāca maskās tērpti cilvēki. Viņi meklēja 19.aprīļa protesta plakātus un skrejlapas,» norādīja Hodorkovska pārstāve, piebilstot, ka organizācija šajā akcijā nav plānojusi piedalīties, turklāt arī pats pasākums atcelts.

Maskavas varasiestādes nav devušas atļauju 19.aprīļa opozīcijas demonstrācijas rīkošanai. Tomēr aktīvisti solījuši, ka rīkos tā dēvētos vieninieku piketus.

Likumsargi esot saņēmuši norādes, ka organizācija pirms plānotā protesta gatavojot «materiālus, kas satur ekstrēmus aicinājumus», paskaidroja policijā.

Kratīšanu veikuši septiņi ekstrēmisma apkarošanas struktūras pārstāvji un desmit specvienību policisti, kas bija bruņojušies ar automātiskajiem šaujamieročiem, sociālajos tīklos pavēstīja «Atvērtās Krievijas» pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu