Purvīša balvai šogad pirmajā ceturksnī nominē Salmani, Kļaviņu, Mackus un Arni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Purvīša balvai šā gada pirmajā ceturksnī nominēti mākslinieki Krišs Salmanis, Ernests Kļaviņš, Liene Mackus un Artūrs Arnis, informē projekta pārstāve Arita Krūze. Mākslinieki izvēlēti, izvērtējot darbus un izstādes, kas notikušas laika posmā no 2014. gada 8. decembra līdz 2015. gada 31. martam.

Mackus un Arnis izvirzīti par izstādi «Ziemas miegs» Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā laikā no 16. marta līdz 10. aprīlim.

Kļaviņš izvirzīts par izstādi «Nirējs», kas galerijā «Alma» notika no 19. janvāra līdz 17. februārim, bet Salmanis - par personālizstādi «100 grāmatas, ko nevajag paspēt izlasīt» kim? Laikmetīgās mākslas centrā no 21. novembra līdz 24. decembrim, īpaši izceļot darbu «104 simfonijas. Visas Franča Jozefa Haidna simfonijas vienlaicīgi».

Kopumā eksperti šajā periodā nominācijām bija izvirzījuši 10 mākslas notikumu.

Laika posmā no 2014. gada 8. decembra līdz 2016. gada decembrim Purvīša balvas ekspertu darba grupā darbojas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) 20. gadsimta 2. puses un 21. gadsimta kolekciju un zinātniskās izpētes nodaļas «Arsenāls» vadītāja Elita Ansone, mākslas zinātniece un kuratore Inga Šteimane, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, filozofijas doktors, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors Jānis Taurens, mākslas zinātniece Aiga Dzalbe, mākslas zinātniece, LNMM Krājuma darba vadītāja Daina Auziņa un lektore, kuratore un mākslas kritiķe Ieva Astahovska.

Purvīša balva par laikaposmu no 2014. gada decembra līdz 2016. gada decembrim tiks apsniegta 2017. gada februārī.

Purvīša balva dibināta 2008. gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu «Solitude». Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi «Varbūt». Trešo Purvīša balvu 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi «Zemes darbi», bet ceturtā Purvīša balva šogad pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi «Netaisnība».

Purvīša balvas konkursu vizuālajā mākslā organizē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sadarbībā ar muzeja patronu kompāniju «Alfor».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu