Kristaps Bērziņš un Irina Štūla-Pankoka uzvar pirmajā sezonas «Stirnu bukā»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Taku skriešanas seriāls «Stirnu buks» savu sezonu sāka Garkalnes mežu bļodā, kur garākajā 27,8 kilometru distancē «Remberģu Lūsis» uzvarēja Kristaps Bērziņš no Kuldīgas un Irina Štūla-Pankoka no Liepājas.

Četrās mežu taku distancēs startēja 907 dalībnieki, kuriem bija iespēja izbaudīt gan mitros laika apstākļus, gan dabas skatus, kurus ikdienā vēro zaļās vārnas - Garkalnes lepnums, jo citviet Latvijā šī suga nav sastopama.

Sacensību centrs tika izvietots pārskatāmā un ainaviskā vietā - Garkalnes bļodā, kur startēja četras skrējiena distances. Garākajā, 27,8 kilometru «Remberģu lūsī» kuldīdznieks Kristaps Bērziņš (1:40:50) tuvākos sekotājus ogrēnieti Kristapu Kaimiņu (1:45:59) un alūksnieti Andri Ronimoisu (1:46:25) pārspēja par piecām minūtēm. Arī sieviešu konkurencē Liepājas vieglatlētes Irīnas Štūlas-Pankokas (2:16:01) pārsvars pār tuvākajām sekotājām Daci Bangu (2:24:17) un Eviju Vati (2:24:27) bija vēl lielāks - astoņas minūtes.

Garākajā distancē savus spēkus pārbaudīja 222 dalībnieki, bet 20,5 kilometru «Stirnu buka» trasē uz starta līnijas stājās 252 skrējēji. Orientierists Andris Jubelis (1:17:14) finišu sasniedza par piecām minūtēm ātrāk nekā tuvākie sekotāji Uģis Karasevs (1:22:24) un Kristaps Starts (1:32:59). Laura Čakle (1:40:19) uzvarēja sieviešu ieskaitē, pārspējot Gunu Kudrjavcevu (1:46:59) un Lauru Lapiņu (1:47:20).

Astoņu kilometru meža taku skrējiena distancē «Zaķis», kurā startēja 323 dalībnieki, uzvarēja orientierists Valters Āboliņš (35:22) un pieredzējusī Ināra Lūse (40:22). 800 metru bērnu skrējienā «Susurs» piedalījās 110 dalībnieki.

Kā skrējiens skrējienā atsevišķi tika vērtēts ātrumposma sprints «Kalnu karalis», kurā divu garāko distanču dalībniekiem vajadzēja pēc iespējas ātrāk noskriet pa smilšainu taku un pēc tam otrā gravas pusē uzskriet pa taku augšā, lai turpinātu sacensības. Interesanti, ka šajā disciplīnā uzvarēja «Lūša» pārstāvji - Mārtiņš Puriņš un Irīna Štūla-Pankoka.

Pirms skrējiena starta dalībnieki nodeva zvērestu Cūkmenam par nemēslošanu mežā.

Nākamās taku skriešanas seriāla «Stirnu buks» sacensības risināsies Kurzemē - 30.maijā Abavas senlejā, 28.jūnijā pie Zebrus ezera, 25.jūlijā Talsu paugurainē un 22.augustā Āžu kalnā. Skrējējiem, kuri vēlēsies cīnīties par sezonas kopvērtējumu, būs jāpiedalās vismaz trijās sacensībās.

«Stirnu buks» iekļauts arī multisporta sacensību seriālā «Volkswagen Kauss 2015», kurā apvienota meža taku skriešana, meža taku riteņbraukšana un baso pēdu ultramaratons pludmalē. Savukārt Latvijas kalnu karaļa noskaidrošanā tiks apkopoti «Stirnu buka», «Cēsis Eco Trail» un «Siguldas kalnu maratona» rezultāti.

Organizatoru vārdā atvainojamies par sagādātajām pirmsstarta neērtībām un nevajadzīgo drūzmu, šo un citas piedzīvotās likstas apņemamies līdz nākamajam posmam Abavas senlejā novērst! Ir pie kā piestrādāt! Ceram, ka trase jums patika un nelika vilties! No savas puses turpināsim strādāt, lai taku skriešanas seriāls «Stirnu buks» būtu īsti taku skriešanas svētki arī nelabvēlīgos laika apstākļos! Ceram jūs redzēt mežā arī turpmāk!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu