Lakučs: Būs grūti iegūt trīs olimpiskās ceļazīmes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs atklājis, ka Latvijas komandai būs grūti iegūt trīs ceļazīmes olimpiskajām spēlēm. Taču tas ir paveicams, viss ir pašu sportistu rokās.

«Man izaicinājumu netrūkst. Pārejas periods ir laiks, kad jāsakārto visi mērķi un plāni. Galvenais notikums pamazām tuvojas,» tuvojoties jaunajai sacensību sezonai, intervijā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) mājas lapā sacījis Lakučs. «Katru gadu trenerim ir jāmeklē zināma iedvesma, uz kuru tiekties. Es šo laika posmu nesaucu vairs par pirmssezonu, jo sezona mums sākusies jau novembrī. Neatņemama sezonas sastāvdaļa ir gatavošanās process. Tā ir ja ne pati svarīgākā, tad ļoti nozīmīga sacensību sezonas daļa.»

Viņš pastāstīja, ka gaidāmā sezona ne ar ko neatšķirsies no pārējām un no sportistiem gaida pārliecību.

«Gaidu sportistu potenciāla maksimālo izpausmi. Tas smagais darbs, ko viņi pašlaik veic, nevar tā vienkārši pazust. Rezultāts ir svarīgs citiem, bet man nozīmīgākā ir katra sportista atdeve. Gribu, lai sportists aizbrauc uz sacensībām un parāda savu labāko sniegumu,» viņš norādīja.

Lakučs sacīja, ka Latvijas komandai olimpiskajām spēlēm būs grūti iegūt trīs vietas. «Ja tās [kvotas] pienāktos pirmajām piecām valstīm pēc UCI Olimpiskā nāciju ranga, tad es būtu daudz priecīgāks. Šobrīd trīs braucēji būs pirmajām četrām valstīm, tādēļ esmu mazāk smaidīgs. Bet viss ir pašu rokās,» pauda Lakučs.

Latvijas BMX komanda šosezon plāno Pasaules kausa posmos startēt pilnā sastāvā, tostarp ar divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štrombrega piedalīšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu