Latvija ar nacionālo stendu piedalās starptautiskajā grāmatu tirgū Londonā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mansards

Latvija ar nacionālo stendu šonedēļ piedalās starptautiskajā grāmatu tirgū Londonā, pavēstīja Latvijas Literatūras centrs (LLC). Londonas grāmatu tirgus ir Eiropā lielākā grāmatniecības, angļu valodā izdotās literatūras un poligrāfijas platforma.

Latviju Londonas grāmatu tirgū pārstāv LLC sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi. Latvijas stendā izvietota Latvijas Literatūras gada balvas pērnā gada laureātu un šā gada nominantu darbu izlase, bērnu literatūras kolekcija, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi angļu un citās valodās, kā arī to latviešu autoru darbi, kas ieguvuši Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvu.

LLC izdevis informatīvu bukletu «Books to fall for» par jaunākajiem latviešu literatūras orģināldarbiem un to autoriem. Latvijas literatūras un grāmatniecības stenda noformējumā izmantots Zanes Ernštreites veidotais zīmola «NicePlace» dizains. Londonas grāmatu tirgū piedalās arī apgādu «Jānis Roze», «Zvaigzne ABC», «Liels un mazs», «Jumava», «Pētergailis», «Mansards» un tipogrāfijas «Preses nams Baltic» pārstāvji, kā arī autori – dzejnieks Kārlis Verdiņš un prozists Jānis Joņevs.

Dienu pirms grāmatu meses pirmdien Latvijas vēstniecībā Lielbritānijā notika Vērdiņa dzejas izlases «Come to Me» angļu valodā atvēršana, to izdevis apgāds «Arc Publications». Sarīkojumā piedalījās autors, atdzejotāja Ieva Lešinska un apgāda pārstāvji. Otrdien Vērdiņš ar dzejas lasījumu piedalīsies Londonas grāmatu tirgus kultūras programmā, savukārt Joņevs uzstāsies ES Literatūras balvas un tās ieguvēju popularizēšanas lasījumos.

Ceturtdien, 16.aprīlī, Latvijas stendā viesosies Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis, lai apspriestu Latvijas dalību Baltijas viesu valstu statusā Londonas grāmatu mesē 2018. gadā.

Latvijas dalību Londonas grāmatu mesē nodrošina Latvijas Literatūras centrs ar Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu