«Cēsu alus»/«Lekrings» florbolisti pārliecinoši nosargā Latvijas čempionu troni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Cēsu alus»/«Lekrings» spēlētāji sestdien Jelgavā pārliecinoši nosargāja Latvijas «Elvi Florbola līgas» vīriešu turnīra čempionu troni.

«Cēsu alus»/«Lekrings» komandai šis ir septītais čempionu tituls vienības vēsturē, bet trešais pēc kārtas.

Vienīgajā fināla cīņā «Cēsu alus»/«Lekrings» ar 9:4 (4:0, 2:1, 3:3) sagrāva regulārā turnīra uzvarētāju «Mogo-RTU»/«Rockets».

Jau pirmās trešdaļas laikā Cēsu klubs guva četrus vārtus un izvirzījās pārliecinošā vadībā, bet otrā perioda sākumā Atis Blinds vienus vārtus «Mogo-RTU»/«Rockets» vienības labā atguva. Tiesa, pēc tam vēl divus vārtus iemeta «Cēsu alus»/«Lekrings», panākot jau 6:1.

«Mogo-RTU»/«Rockets» florbolistiem trešajā spēles nogrieznī neizdevās lauzt cīņas gaitu, kā rezultātā tika piedzīvots pārliecinošs zaudējums cīņā par medaļām.

Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem izcēlās Kārlis Bulmeistars un Emīls Dzalbs, kuram arī rezultatīva piespēle.

Jau vēstīts, ka pirms tam par sieviešu turnīra uzvarētāju smagā cīņā kļuva Kocēnu «Rubene», kas ar 8:6 pārspēja «Ķekavu». Pirms tam bronzu sieviešu turnīrā negaidīti ieguva šīs sezonas pastarīte RSU, ar 4:3 pieveicot Ķekavas «Bulldogs» florbolistes, bet vīriešiem pie bronzas tika Kocēnu «Rubene», kas ar 5:4 apspēlēja pagājušās sezonas otro spēcīgāko vienību «Lielvārde».

Kā zināms, šosezon sieviešu un vīriešu virslīgā medaļu liktenis tika izlemts vienā spēlē. Izšķirošās cīņas sestdien norisinājās Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā.

Sieviešu turnīrā šosezon bija palikušas vien četras komandas, virslīgā vairs nestartējot «Ādažiem». Pirmajā posmā tika izspēlēts sešu apļu regulārais turnīrs.

Tikmēr vīriešu regulārā čempionāta sezonā piedalījās 14 komandas - 13 klubi un Latvijas junioru U-19 izlase.

Pagājušajā sezonā dāmu turnīra finālsērijā «Rubene» ar 4-0 pieveica «Ķekavu», kas par zeltu cīnījās pirmo reizi vēsturē. Tikmēr vīru turnīrā triumfēja «Cēsu alus»/«Lekrings» vienība, kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja «Lielvārdes» florbolistus.

Janvāra izskaņā mazumtirgotājs «Elvi» kļuva par šī gada Latvijas florbola virslīgas ģenerālsponsoru. Noslēgtā līguma finansiālā puse netiek atklāta, tomēr ar tā palīdzību plānots nodrošināt visu čempionāta izslēgšanas turnīra spēļu translēšanu internetā, kā arī piedalīties U-19 izlašu sagatavošanā un līdzjutēju piesaistīšanā klubu spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu