«Cēsu» basketbolistes panāk izlīdzinājumu LSBL finālsērijā pret «TTT Rīga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

«Cēsis» vienība sestdien izcīnīja uzvaru otrajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas mačā pret «TTT Rīga», tādejādi panākot izlīdzinājumu sērijā.

«Cēsis» komanda savā laukumā bija pārāka ar 73:54 (14:15, 14:11, 21:12, 24:16), sērijā līdz trim panākumiem rezultātam kļūstot neizšķirtam 1-1.

Pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, bet lielajā pārtraukumā ar divu punktu pārsvaru devās cēsinieces (28:26). Viņām izdevās veikt izrāvienu trešajā ceturtdaļā, tās izskaņā panākot jau 11 punktu pārsvaru (49:38). Arī noslēdzošā nogriežņa ievadā mājinieces no Cēsīm turpināja spēlēt sekmīgi, gandrīz sasniedzot 20 punktu handikapu, taču līdz pamatlaika izskaņai «TTT Rīga» basketbolistēm tā arī neizdevās atjaunot intrigu par uzvaru šajā duelī.

«Cēsis» komandas rindās 27 punktus iemeta un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Sabīne Niedola, bet ar 19 punktiem izcēlās Zane Jākobsone. Savukārt «TTT Rīga» sastāvā 16 punktus iemeta Ieva Krastiņa, desmit pievienojot Ievai Kūlītei, kurai arī deviņas atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, «TTT Rīga» trešdien ar uzvaru sāka LSBL finālsēriju, pirmajā mačā savā laukumā ar 60:56 uzvarot «Cēsis» komandu.

Duelis ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet sērijas nākamais mačs trešdien norisināsies atkal Rīgā.

Šosezon regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, trīs panākumus gūstot «TTT Rīga» basketbolistēm. Savukārt, sākot ar 2006.gada oktobri, kad abu komandu sāncensība ieguva profesionālu raksturu, rīdziniecēm 61 mačā izdevies gūt 34 panākumus.

Abas vienības pirms šīs sezonas LSB izslēgšanas spēļu finālsērijās sacentušās kopumā sešas reizes, katrai komandai triumfējot pa trim reizēm.

Pirms tam pusfinālā «TTT Rīga» sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-0 pieveica «Latvijas Universitāti» (LU), bet «Cēsis» ar tādu pašu rezultātu pārspēja RSU/«Merks» vienību.

Kā vēstīts, saspringtu uzvaru pirmajā LSBL spēlē par trešo vietu ceturtdien guva RSU/«Merks» komanda, kas ar 60:56 savā laukumā pieveica LU, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Šīs sērijas nākamais duelis notiks pirmdien.

«TTT Rīga» kopš Latvijas neatkarības atgūšanas par valsts čempionēm kronētas 13 reizes, pērn šo titulu atgūstot pēc trīs gadu pārtraukuma. Savukārt «Cēsis» par labāko komandu kļuvušas trīsreiz - 2009., 2012. un 2013.gadā.

Vēl martā «TTT Rīga» uzvarēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā, finālā pārspējot tieši «Cēsis» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu