«Sinfonietta Rīga» ar Vijoļkoncertu atzīmēs poļu komponista Panufņika simtgadi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» ar Andžeja Panufņika lirisko Vijoļkoncertu sestdien, 11. aprīlī Lielajā Ģildē atzīmēs izcilā poļu komponista Panufņika simtgadi, pavēstīja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane. 1971. gadā radītais skaņdarbs veltīts leģendārajam vijoļspēles virtuozam Jehūdi Menuhinam, pie kura meistarību apguvis arī krievu – britu vijolnieks Aleksandrs Sitkoveckis, kurš koncertu atskaņos kopā ar «Sinfonietta Rīga» un diriģentu Normundu Šnē.

Koncertā skanēs arī Jozefa Haidna 104. simfonija, ka dsir pēdējā no viņa slavenajām Londonas simfonijām. Savukārt romantiķa Johanesa Brāmsa Variācijas par Haidna tēmu komponētas, smeļoties iedvesmu klasicisma nošu rakstā un pārsteidz ar izcili harmonisko mūzikas valodu.

Aleksandrs Sitkoveckis
Aleksandrs Sitkoveckis Foto: Publicitātes foto

Programmā iekļauts arī latviešu jaunās paaudzes skaņraža Oskara Herliņa opuss «Mirage of The Void», kas orķestra izpildījumā Rīgā būs dzirdama pirmo reizi. Herliņš komponēšanas prasmi apguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, zinības papildinājis studijās Dānijā un Zviedrijā un pašlaik komponē gan eksperimentālajā, gan akadēmiskajā laukā, īpaši interesējoties par mūzikas ķīmiju un retro elektroniku.

Koncertu organizē «Latvijas Koncerti».

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā, cena: EUR 7 – 20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu