«Zirgu pastā» būs skatāma Žitluhinas laikmetīgās dejas izrāde «Ārā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Kultūras akadēmijas «Zirgu pastā» 14. aprīlī plkst.19 būs skatāma horeogrāfes Olgas Žitluhinas laikmetīgās dejas izrāde «Ārā», kas tapusi, iedvesmojoties no Henrika Ibsena lugas «Brands» tēmām. Kā informēja iestudējuma producente Baiba Ozoliņa, izrāde «Ārā» guvusi cildinošas skatītāju un kritiķu atsauksmes, nominācijas un apbalvojumus, tostarp saņēmusi divas «Spēlmaņu nakts 2014» balvas - pati izrāde atzīta par Gada sasniegumu laikmetīgajā dejā, savukārt Ginta Gabrāns saņēmis Gada scenogrāfa titulu.

Ideja par izrādi 2013. gada sākumā radusies horeogrāfei Žitluhinai kopā ar mūziķi un ilggadēju sadarbības partneri Juri Kaukuli. Viņi to formulē šādi: «Par to, kā iziet no tumsas, vajag sevi tajā sajust līdz kaulam, lai saprastu, kur ir ceļš ārā no tās. Izaicinājums - panākt to, ka skatītājs tiek ievilkts mūsu ceļā ārā no tumsas, nāk, kustās mums līdzi.»

Izrādes ideju ģenerēšanas procesā kā literārais ideju avots piesaistīts Henrika Ibsena «Brands» - dramaturģijas klasikas šedevrs. Izrāde gan neseko lugas sižetam, bet par vienu no būtiskiem jautājumiem gan izrādē, gan tās radīšanas procesā kļuvis hrestomātiskais Branda moto «Tiks piedots - ja tu neiespēji, bet mūžam ne - ja negribēji», pētot mūsdienu cilvēka spēju iziet ārpus ierastās komforta zonas augstāku mērķu vārdā.

Izrādes radošajā komandā darbojas horeogrāfe Žitluhina, dejas dramaturģe Inta Balode, scenogrāfs Gabrāns un tērpu māksliniece Šeila, bet par mūziku dzīvajā izpildījumā gādā Kaukulis un Kaspars Tobis no grupas «Dzelzs vilks».

Izrādē dejo Rūta Pūce, Anna Novikova, Agate Bankava, Ģirts Bisenieks, Taisija Frolova, Eva Kronberga, Rūdolfs Gediņš, Ivars Broničs, Karīna Lapšina, Agate Cukura, Maija Tjurjapina, Jānis Putniņš, Anete Tambaka, Alise Putniņa, Mārtiņš Sprūds, Anastasija Lonšakova, Anne - Birthe Norda un Kristaps Ceļmalnieks.

Laikmetīgās dejas iestudējums «Ārā» pirmizrādi piedzīvojis 2013.gada 8.decembrī.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un tīmekļa vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu