Jaunais Rīgas teātris dodas viesizrādēs uz Šveici

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Mālderis

Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar režisora Alvja Hermaņa iestudēto izrādi «Melnais piens» 12.aprīlī un 13.aprīlī viesosies «Schauspielhaus Zürich» Cīrihē, Šveicē, informē teātra reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne.

Veidojot iestudējumu «Melnais piens», aktieri divus gadus vāca materiālus par Latvijas lauku tēmu. Šī izrāde ir viņu pētījumu rezultāts. Aktieri nonāca pie secinājuma, ka latvieša īstā identitāte ir lauki, nevis pilsēta. Jo tikai laukos latvieši atšķiras no citiem. Pilsētās šīs atšķirības izzūd. Otrs secinājums - īsti lauki ir tikai tur, kur tiek piekopts lauku dzīvesveids. Jeb, kā Latvijā pieņemts, tiek turēti mājlopi. Pēdējais secinājums - kad pēdējā latviešu vecmāmiņa būs atdevusi savu pēdējo govi, īstā Latvija būs aizgājusi pagātnē. Tāpēc izrāde ir arī par govīm.

Iestudējumā piedalās aktieri Jana Čivžele, Iveta Pole, Liena Šmukste, Sandra Kļaviņa, Elita Kļaviņa un Vilis Daudziņš. Izrādes vizuālā tēla autors ir Hermanis.

Cīrihē līdz šim izrādīti arī citi JRT iestudējumi «Klusuma skaņas» 2009.gadā, «Soņa» 2007.gadā, «Garā dzīve» 2005.gadā un «Revidents» 2004.gadā.

Savukārt izrāde «Melnais piens» piedalījusies starptautiskos teātra festivālos un viesojusies teātros Čīlē, Vācijā, Čehijā, Šveicē un Polijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu