Prezidents pārliecināts par Latvijas spēju sasniegt ES vidējo ienākumu līmeni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš savas darba vizītes laikā Bauskā paudis pārliecību, ka Latvija spēs sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo ienākumu līmeni uz vienu iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vizīti uzsākot, prezidents piedalījās 14.grāmatu svētkos, kur, tiekoties ar Bauskas novada iedzīvotājiem, uzsvēra, ka Bauska neatkarīgi no politiskajām iekārtām un varām viņam vienmēr ir saistījusies ar stipru un neatkarīgu cilvēku dzīvesvietu. Vienlaikus Bērziņš uzsvēra, ka gan Bauska, gan Latvija 25 neatkarības gados ir veikusi ļoti nozīmīgu un ievērojamu attīstības ceļu, par kuru prezidenta ārvalstu vizītēs tikusi vairākkārt slavēta, tostarp vakar notikušajā sarunā Vīnē ar Austrijas ārpolitikas un Apvienoto Nāciju biedrības prezidentu, Austrijas Tautas partijas biedru Volfgangu Šuselu.

«Kaut arī esam ļoti daudz izdarījuši, vēl mums ir tālu ko iet, lai sasniegtu Eiropas Savienības vidējo ienākumu līmeni uz vienu iedzīvotāju, bet es ticu un viss liecina par to, ka mēs to izdarīsim,» teicis prezidents.

Sarunā ar iedzīvotājiem tika uzdoti jautājumi par to, kā prezidents pats vērtē savu veikumu četru gadu laikā. Kā vienu no šī brīža un nākotnes izaicinājumiem Bērziņš minēja administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas nepieciešamību, ņemot vērā pašreizējo situāciju, īpaši lauku apvidos, kur iedzīvotāju skaits samazinās un administratīvi teritoriālās reformas korekcijas būtu ieviešamas ciešā sadarbībā ar izglītības un veselības aprūpes sistēmu, lai iedzīvotāji varētu saņemt kvalitatīvus pakalpojumus.

«Iesāktā ir daudz vairāk nekā pabeigtā,» tā savu veikumu raksturoja Bērziņš.

Tāpat iedzīvotāji uzdeva jautājumus par vidējo izglītību mazākumtautību skolās un iespējamo pāreju uz apmācību tikai valsts valodā, uz ko prezidents norādīja, ka valsts finansētas mazākumtautību skolas, kuras kopskaitā sniedz iespēju mācīties astoņu dažādu mazākumtautību valodās, ir Latvijas bagātība un mazākumtautību lojalitāte pret valsti ir Latvijas spēks.

Savukārt, tiekoties ar Bauskas novada domes deputātiem un iestāžu vadītājiem, tika detalizēti pārrunāta iespēja būvēt apvedceļu ap Bausku, jo caur pilsētu pa tranzītceļu A7 ik dienu izbrauc vairāk nekā 10 000 kravas automašīnas, kas iespaido gan pilsētas infrastruktūru, gan iedzīvotāju veselību.

Bērziņš apsolīja šos jautājumus pārrunāt ar satiksmes un ceļu nozares vadītājiem, iniciējot to izlemt pēc iespējas ātrāk. Tāpat tika pārrunāti arī ar «Rail Baltica» dzelzceļa līnijas izbūvi saistītie jautājumi, kas ietekmētu Bauskas novadu.

Tikmēr darba pusdienās ar uzņēmējiem pārrunāti jautājumi, kas attiecas uz finanšu pakalpojumu sektoru, nodokļu politiku, kā arī eksporta tirgu tālāku attīstību Latvijas uzņēmēju skatījumā.

Apmeklējot Īslīces vidusskolu un uzrunājot skolēnus, prezidents norādīja, ka maza skola, turklāt vēl lauku skola, ir viena no labākajām vietām, kur cilvēks var sākt savu dzīvi. Viņš pateicās Īslīces skolai par sirsnīgo uzņemšanu un skolēniem novēlēja turpināt mācības arī pēc vidusskolas.

Noslēgumā prezidents izteica cerību, ka vismaz daļa no skolēniem atgriezīsies dzimtajā Īslīcē un turpinās savu vecāku iesākto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu