Svētdien notiks pirmais sagatavošanās treniņš Stipro skrējienam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Freimanis

Šo svētdien, 12. aprīlī, Uzvaras parkā notiks pirmais bezmaksas sagatavošanās treniņš Stipro skrējienam. Lai varētu laicīgi un pilnvērtīgi sagatavoties šā gada «Stipro skrējienam», kā arī satikties ar citiem, iedvesmoties un gūt pozitīvas emocijas, dalībnieki aicināti aprīlī apmeklēt bezmaksas sagatavošanās treniņus, kurus vadīs sporta kluba «Centrs» vadošie treneri: Danute Tamme, Juta Ivanova un Pāvels Fjodorovs.

Pirmais no tiem norisināsies šo svētdien, 12. aprīlī, plkst. 13. Pulcēšanās tirdzniecības centra «Galerija Centrs» (Rīgā) 5. stāvā, sporta kluba «Centrs» priekštelpā. Pēc tam plānota iesildīšanās, skrienot cauri Vecrīgai pa Audēju ielu, pāri Akmens tiltam. AB dambī visus treniņa dalībniekus sadalīs grupās pēc fiziskās sagatavotības līmeņa, lai tad dotos tālāk līdz Uzvaras parkam, kur notiks treniņa turpinājums. Ierodoties uz treniņu, dalībniekiem obligāti jāņem līdzi izdrukāta «Stipro skrējiena» reģistrācijas apliecība.

Treniņos aicināts piedalīties ikviens «Stipro skrējiena» dalībnieks, neskatoties uz sportisko formu vai iepriekšējo pieredzi. Paredzēts sportot gribētājus dalīt trīs grupās: zemas, vidējas un augstas fiziskās sagatavotības līmenis. Tāpat arī pēc uzbūves treniņus dalīs daļās, proti, skriešana, spēks un funkcionalitāte.

Viens no svarīgākajiem aspektiem, lai veiksmīgi startētu «Stipro skrējienā», ir spēks. Sevi jāmāk pārvietot ūdenī, cauri šķēršļiem un pāri barjerām, tāpēc, gatavojoties šīm sacensībām, jāattīsta spēks un veiklība. «Par pamatu šajā treniņu daļā ņemsim dažādus spēka attīstīšanas principus no tādiem sporta veidiem kā cīņas māksla, Crossfit un spēka vingrinājumi, izmantojot savu un partnera ķermeņa svaru, darbojoties pāros,» apgalvo sporta kluba «Centrs» treneris Pāvels Fjodorovs. Danute Tamme treniņā piedāvās tā dalībniekiem strādāt pēc «Nike Training Club» metodēm – skriešanas un lēkšanas elementi, kāpinājumu skriešana, vingrošana, izmantojot savu svaru. Viņa apgalvo, ka ātrs skrējiens un augsts lēciens būs tieši tas, kas ikvienu aizvedīs pie uzvaras «Stipro skrējienā». Juta Ivanova savu daļu veidos pēc HIIT principiem - augstas intensitātes intervāli mijas ar īsām atpūtas pauzēm. Katrā treniņā tās saīsināsies, lai paaugstinātu intensitāti, tādā veidā veiksmīgāk sagatavojoties «Stipro skrējienam».

«Stipro skrējiena» sagatavošanas treniņi norisināsies katru nedēļu, svētdienās, līdz pat 3. maijam. Ja cilvēku interese par šo pakalpojumu būs liela, plānots, ka pēdējās divās nedēļās varētu organizēt papildu nodarbības brīvā dabā.

www.stiproskrejiens.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu