Izmeklētāji: «Daļnij Vostok» nogrimšanā vainojama alkatība un korupcija

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas izmeklētāji atzinuši, ka tralera «Daļnij Vostok» nogrimšanā, kas noveda pie vismaz 56 jūrnieku bojāejas, vainojama alkatība un korupcija.

«Nav šaubu, ka šis ir noziegums, kura pamatā ir uzņēmēju, kuriem piederēja kuģis, alkatība un amatpersonu korupcija,» Krievijas telekanālam «Rossija 1» sacīja Izmeklēšanas komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

Arī iepriekš daudzi nelaimes gadījumi Krievijā bijuši saistīti ar drošības noteikumu neievērošanu vai pārkāpšanu.

Trešais Latvijas pilsonis - pazudušo vidū

Traleris «Daļnij Vostok» Ohotskas jūrā avarēja 2.aprīlī ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. Izglābt izdevās 63 cilvēkus, 13 cilvēki joprojām nav atrasti. Patlaban glābšanas dienesti izdzīvojušo aktīvo meklēšanu ir pārtraukuši.

Uz kuģa atradās arī trīs Latvijas pilsoņi. Divi no viņiem ir dzīvi, bet par trešo ziņu nav, liecina Latvijas Ārlietu ministrijas informācija.

«Gan īpašnieks, gan kapteinis zināja, ka benzīna tvertnēs bija minimāls degvielas daudzums, tas ietekmēja tralera spēju atgriezties līdzsvarā,» skaidroja Markins.

Nav pieticis glābšanas laivu

Izmeklētāji arī noskaidrojuši, ka uz tralera nav pieticis glābšanas laivu vairāk nekā 20 apkalpes locekļiem.

«Mēs zinām, ka uz kuģa atradās liels skaits ārzemnieku, kuri tur strādāja nelegāli. Mēs zinām, kas viņus ieveda un kādā veidā,» sacīja Markins.

«Mums [padomā] ir konkrētas amatpersonas, kuras es nesaukšu vārdā, lai tās neaizbēgtu, bet mēs viņas tiesāsim,» uzsvēris izmeklētāju pārstāvis.

Kā ziņots, kuģis «Daļnij Vostok» būvēts 1989.gadā Krievijā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu «Stende» kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā.

Pērn kuģi iegādājies uzņēmums «Magellan», un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bija Neveļska, Sahalīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu