Rasels Krovs: Filmas «Noass» kritika ir neracionāla (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Jaunzēlandiešu aktieris Rasels Krovs uzskata, ka filmas «Noah» («Noass») kritika neesot racionāla.

Vairāku reliģisko grupu pārstāvji nosodījuši Bībeles sižetā balstīto kinolenti, jo stāsts par Noasa šķirstu neesot attēlots pietiekami precīzi.

Daudzo skandālu dēļ kinostudija «Paramount» solījusi turpmākajiem reklāmas materiāliem pievienot skaidrojošu paziņojumu. Tas «palīdzēs auditorijai labāk saprast, ka mākslas filma ir galvenā sižeta dramatizējums, nevis precīza Bībeles stāsta atainošana».

Filma arī aizliegta vairākās musulmaņu valstīs, jo islāms neatļauj svēto vizuālu atveidošanu.

«Mēs esam panesuši neracionālu kritizēšanu 12 līdz 14 mēnešu garumā. Beidzot cilvēki var to noskatīties, un viņi saprot, cik cieņas pilna un atbilstoša Bībelei tā patiesībā ir,» trešdien sacīja Krovs.

Turpretī britu aktrisi Emmu Vatsoni, kura spēlē Noasa dēla sievu, sabiedrības reakcija nav pārsteigusi. «Godīgi sakot, es jau gaidīju skandālus. Manuprāt, ikvienai Bībeles adaptācijai ar to jārēķinās, jo daudziem cilvēkiem tā ir ļoti personiska lieta,» viņa uzsvēra. «Kad cilvēki noskatīsies filmu,

viņi paši redzēs, cik tā ir emocionāla

un ietveroša. Es ļoti lepojos ar filmu.»

Kinolentes «Noass» uzņemšana izmaksāja 125 miljonus ASV dolāru (90 miljonus eiro). Galvenās lomas tajā atveido «Oskara» balvas laureāti Rasels Krovs un Entonijs Hopkinss.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu