Kanādas valdība pārdod savas «General Motors» akcijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas valdība ir pārdevusi tai piederošās ASV autobūvnieka «General Motors» (GM) akcijas, pirmdienas vakarā paziņoja Kanādas Finanšu ministrija.

Finanšu ministrijas paziņojumā teikts, ka tā pārdevusi 73,4 miljonus akciju investīciju bankai «Goldman, Sachs & Co.».

Pirmdienas vakarā biržu tirdzniecības sesijas beigās vienas GM akcijas cena bija 36,66 ASV dolāri (33,85 eiro), tātad Kanādas pārdoto GM akciju kopīgā vērtība bija vairāk nekā 2,69 miljardi ASV dolāru (2,48 miljardi eiro).

Akcijas pārdotas laikā, kad Kanādas Konservatīvās partijas valdība cenšas izpildīt solījumu par valsts finanšu sabalansēšanu 2015.-2016.finanšu gadā, kura izpildi apdraud globālā naftas cenu krituma negatīvā ietekme uz ekonomiku. Kanādas valdība arī agrāk bija paudusi gatavību atbrīvoties no GM akcijām, kuras tā iegādājās 2009.gadā, kad finanšu krīzes kulminācijas laikā tika uzsākta GM glābšana no bankrota.

Jau ziņots, ka ASV Finanšu ministrija 2013.gada decembrī pārdeva pēdējās tai piederošās GM akcijas, šādi pabeidzot GM glābšanu no bankrota. Šajā glābšanas procesā 49,5 miljardu ASV dolāru (45,7 miljardu eiro) apjomā ASV Finanšu ministrija ir cietusi vairāk nekā 10 miljardu dolāru (9,23 miljardu eiro) lielus zaudējumus, bet atzina, ka ASV autobūves nozares, kā arī miljoniem šīs nozares darbavietu un daudzu bijušo strādnieku pensiju izglābšana bija tā vērta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu