Akadēmiskais koris «Latvija» sniegs koncertus Ņujorkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts akadēmiskais koris «Latvija» šonedēļ sniegs divus koncertus Ņujorkā, informē kora producente Ieva Vītiņa. Pirmais koncerts notiks 9. aprīlī Linkolna centra Elisas Talijas koncertzālē, bet otrais koncerts notiks 11. aprīlī Barišņikova Mākslas centrā.

Ņujorkiešiem būs iespēja baudīt Eiropas kora mūzikas šedevrus. Kora mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais stāsta, ka kora koncertu programma ir dažādota, piedāvājot klausītājiem atšķirīgu skanējumu abās koncerta dienās. Piemēram, 9. aprīļa koncerta programmā skanēs igauņu komponistu Arvo Perta un Veljo Tormisa, kā arī latviešu Ērika Ešenvalda, Pētera Vaska un Artura Maskata darbi. Citus Eiropas reģionus un laikmetus pārstāvēs Alesandro Skarlati, Johannesa Brāmsa, Fēliksa Mendelsona, Svena Dāvida Sanstrēma un citu autoru darbi.

Otrajā koncertā, kas notiks 11. aprīlī Barišņikova centrā, koris atspoguļos mūsdienu Baltijas kormūzikas daudzveidību. Programmā pārstāvēti visu triju Baltijas valstu komponisti - no Lietuvas Vītauts Miškinis un Vaclovs Augustins, Igauniju pārstāvēs Arvo Perts un Veljo Tormiss, bet no Latvijas skaņražiem programmā iekļauti Ērika Ešenvalda, Gundegas Šmites, Uģa Prauliņa, Jēkaba Jančevska un Raimonda Tigula darbi, tostarp koncertā izskanēs arī amerikāņu kormūzikas zvaigznes Ērika Vitekra darbs «Lux aurumque».

Ņujorkas iedzīvotājiem tiks piedāvāts arī viens no slavenākajiem amerikāņu kormūzikas darbiem «Leonardo Dreams of His Flying Machine», kura autors ir vairākkārtējs «Grammy» balvas laureāts Eriks Vitekrs.

Koris «Latvija» ASV viesosies otro reizi. Pirmo reizi tas notika 2010. gadā, kad tas Ņujorkā piedalījās Kjartana Sveinsona vokāli instrumentālās kompozīcijas «Credo» pasaules pirmatskaņojumā kopā ar islandiešu grupu «Sigur Ros». Tāpat koris sniedza vēl divus koncertus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu