Zirga gaļas lietā iesaistītajam Nīderlandes uzņēmējam 2,5 gadi cietumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes tiesa otrdien piesprieda divu ar pusi gadu cietumsodu gaļas vairumtirgotājam Villijam Seltenam apsūdzībās par zirga gaļas pārdošanu, uzdodot to par liellopa gaļu.

«Kā divu kompāniju vadītājs viņš bija vainīgs pavadzīmju, marķējuma un uzrakstu viltošanā un šo viltoto dokumentu izmantošanā gaļas tirdzniecībā,» teikts Hertogenbosas tiesas spriedumā.

45 gadus vecais Seltens tika aizturēts 2013.gada maijā saistībā ar aizdomām par 300 tonnu zirga gaļas pārdošanu, uzdodot to par liellopu gaļu.

Nīderlandes prokuratūra, kas prasīja viņam piespriest piecu gadu cietumsodu, apsūdzēja Seltenu par iesaisti zirga gaļas skandālā, kas 2013.gadā satricināja visu Eiropu.

167 paraugos, kurus Nīderlandes varas iestādes 2013.gada februārī paņēma no Seltena piegādātas gaļas, 35 tika atklāts zirga DNS, secināja tiesa.

«Visi šie produkti tika pārdoti kā tīra liellopa gaļa,» piebilsts spriedumā.

2011.-2012.gadā caur Seltena uzņēmumiem tika apgrozītas vismaz 336 tonnas zirga gaļas, norādīja tiesa.

Pēc plašas izmeklēšanas Nīderlandes pārtikas un patērētāju aizsardzības uzraugs NVWA aizturēja Seltenu apsūdzībās par «viltus grāmatvedību un krāpšanu».

NVWA pēc tam uzdeva simtiem kompāniju visā Eiropā, kas iepirka produkciju no Seltena, pārbaudīt savu produkciju.

Seltens noliedz pret sevi izvirzītās apsūdzības, norādot, ka zirga gaļa pie liellopa gaļas ir nonākusi kļūdas dēļ.

2013.gada aprīlī Seltena kompānija bankrotēja.

Pēc skandāla visā Eiropā veiktās gaļas DNS pārbaudes atklāja plaša mēroga krāpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu