Jansons «Lielās mūzikas balvas» naudas balvu novēl Mediņa mūzikas skolai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pasaulslavenais diriģents Mariss Jansons šogad iegūto Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā «Lielās mūzikas balva» kategorijā «Par mūža ieguldījumu» naudas balvu 1500 eiro apmērā novēlējis savai pirmajai mūzikas skolai – šobrīd Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skola – mūzikas instrumenta iegādei, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

«Liels gods un neizsakāms prieks ir saņemt tādu dāvanu, turklāt no pasaulē zināma, spoža mākslinieka. Ļoti ceru, ka skolā iegādātais mūzikas instruments bērnus motivēs spēlēt, mīlēt mūziku un tiekties pēc augstākām virsotnēm, ļaujot lepoties ar veikumu daudziem mūzikas mīļotājiem gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, tāpat kā to ļauj pasaulslavenais diriģents Mariss Jansons,» saņemot dāvinājumu, saka skolas direktors Valdis Lastovski.

Mariss Jansons dzimis un pirmos soļus mūzikā apguvis Rīgā, 13 gadu vecumā pārcēlies uz toreizējo Ļeņingardu, un no aptuveni 30 gadu vecuma viņa darbība bijusi saistīta ar ļoti daudzām pasaules valstīm. Viņš vadījis slavenākos Eiropas un Amerikas orķestrus. Patlaban viņš ir divu vadošo Eiropas orķestru galvenais diriģents. Šogad pēdējo sezonu viņš strādā ar Amsterdamas Karalisko «Concertgebouw» orķestri un turpina darbu Bavārijas Radio simfoniskajā orķestrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu