Kritiķi: «Piecdesmit Greja nokrāsu» filmā ir par maz seksa! (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Preses seansā Lasvegasā tika izrādītas ainas no erotiskā bestsellera «Fifty Shades of Grey» («Piecdesmit Greja nokrāsas») ekranizācijas, taču kritiķi kinolenti dēvē par pārāk rāmu un garlaicīgu, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Britu rakstnieces E.L.Džeimsas erotiskais romāns par sadistiska miljardiera un jaunas, naivas studentes attiecībām iznāca 2011.gadā un kļuva ārkārtīgi populārs. Taču tā ekranizācijā seksuālā spriedze piekāpusies romantikai, jo

galvenie varoņi lielākoties tikai "lūkojas viens otrā ar sapņainām acīm"

, kā norādīja viens no seansa apmeklētājiem.

Kino industrijas žurnāls "The Hollywood Reporter" ainas dēvē par "drīzāk romantiskām, nevis seksuālām". "Kādā ainā [galvenās lomas tēlotāja Dakota] Džonsone bija redzama sarkanā istabā ar melnu acu apsēju, taču lielākā uzmanība tika pievērsta aplidošanai," raksta izdevums.

Tikmēr žurnāls "Variety" uzsver, ka filma "

izskatījās pēc mīlasstāsta, nevis sadomazohistiskajām attiecībām,

kas attēlotas E.L.Džeimsas bestselleru triloģijas pirmajā grāmatā".

Tīmekļa vietne "The Wrap" seansā izrādītās ainas sauc par "pārsteidzoši rāmām". "Uz īsu brīdi kadrā pavīdēja pātaga un Džonsone acu apsējā, kā arī Greja atzīšanās, ka "viņa gaume ir ļoti neparasta". Taču pārējā laikā divi pievilcīgi aktieri vienkārši lūkojās viens otrā ar sapņainām acīm, lidoja ar helikopteru un devās uz darba intervijām, norāda vietne.

Filmas režisore ir Sema Teilore-Džonsone, kuras vienīgā iznākusī pilnmetrāžas filma ir 2009.gada biogrāfiskā filma par eksbītlu Džonu Lenonu "Nowhere Boy".

Oktobrī filmas uzņemšanu nācās uz laiku atlikt, jo no tās negaidīti aizgāja galvenās lomas tēlotājs Čārlijs Hanems. Viņa vietā stājās īru aktieris Džeimijs Dornans.

"Piecdesmit Greja nokrāsu" ekranizācija iznāks 2015.gada 13.februārī.

    Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu