DDT top izrāde par vīriešu kompleksiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DDT

18. aprīlī «Dirty Deal Teatro» pirmizrādi piedzīvos Jāņa Joņeva un Mārča Lāča melnā komēdija «Bārdas». Jaunais iestudējums vēstīs par vīriešiem un viņu attiecībām ar varu, tradīcijām un kompleksiem.

Izrāde stāsta par jaunu pasauli, kurā varu pārņēmuši bārdaiņi. Visnežēlīgākais, sīkstākais un vīrišķīgākais ir Melno bārdu klans. Slepenpolicijas šefa un viņa palīgu ikdiena paiet, atmaskojot viltbāržus un cīnoties pret rudbāržiem, sirmbāržiem, skābaržiem un citiem deģenerātiem. Dienā, kad Šefa nervi neiztur, viņš veic vistumšākās, melnākās maģijas rituālu – izsauc Melno Bārddzini.

Izrādes dramaturgs Jānis Joņevs guvis plašu atzinību ar romānu «Jelgava 94», par ko autors apbalvots ar Latvijas Literatūras gada balvu un Eiropas Savienības literatūras balvu. «Bārdas» būs Joņeva debija dramaturģijā.

Par jauno izrādi rakstnieks stāsta: «Mārča vīzija mani apbūra, un es iekāpu vai varbūt iekritu nezināmajā, tas ir, teātrī. Tas ir mūsu kopdarbs. Man personīgi tuvākais motīvs laikam ir cilvēku nespēja, pat nevēlēšanās būt brīvam. Un, protams, bārda – tā ir lieta, ar ko beidzot bija kaut kas jādara.»

Pie iestudējuma dramaturģijas Joņevs strādājis kopā ar režisoru Mārci Lāci, kurš radījis jau vairākus spilgtus iestudējumus «Dirty Deal Teatro», Latvijas Nacionālajā teātrī un Liepājas teātrī.

«Galvenais, par ko vēlējos runāt šajā izrādē, ir jautājums – cik daudz savā dzīvē mēs tiešām nosakām paši? Un cik lielā mērā mūsu vēlmes nosaka citi, paģērot, ka tā ir norma vai aktualitāte? Kur beidzas «viņu» uzskati un sākas mūsu? Ēdiens, apģērbs, frizūra, darbs, attiecības ir tikai neliela daļa no visa lielā piemēru klāsta. Padomājiet par to, un, iespējams, jums kļūs neomulīgi, saprotot, ka jau kopš neatminamiem laikiem jūs eksistējat kā citu propagandas upuris,» izrādes «Bārdas» ieceri atklāj Lācis.

Izrādes scenogrāfiju veidojuši Jānis Bijubens un Aivars Žukovskis, mūzikas autors ir Toms Auniņš. Galvenās lomas atveido Armands Berģis, Raimonds Celms, Jānis Kronis, NIKO un Kārlis Tols.

Izrāde tiks spēlēta 18. un 19. aprīlī, 6. un 8. maijā, 8. un 9. jūnijā.

Izrādi neiesaka skatītājiem, jaunākiem par 16 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu