Kenijā pēc slaktiņa universitātē aizturēti pieci cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kenijas policija saistībā ar slaktiņu vienā no universitātes pilsētiņām valsts austrumos, kura laikā somāļu islamistu grupējuma «Shebab» kaujinieki noslepkavoja 148 cilvēkus, arestējusi piecus aizdomās turamos, tostarp personas, kas tiek uzskatītas par šī nozieguma plānotājiem.

Sarunā ar aģentūru AFP iekšlietu ministrs Mvenda Njoka pavēstīja, ka aizdomās turamie šobrīd tiek nopratināti.

Ministrs piebilda, ka trīs no aizturētajiem ir uzbrukuma koordinatori, kas arestēti, kad tie mēģinājuši bēgt uz Somāliju, bet atlikušie divi tikuši sagūstīti operācijas laikā Moi universitātes pilsētiņā.

Vēl četri teroristi tika likvidēti operācijas laikā, pavēstīja Njoka.

Viens no operācijas laikā aizturētajiem ir universitātes apsargs, bet otrs - kāds Tanzānijas pilsonis, pie kura atrastas rokasgranātas.

Aizturētais apsargs ir somāļu izcelsmes Kenijas pilsonis, un pie viņa atrasta islāma ekstrēmistu literatūra.

Kā ziņots, «Shebab» kaujinieki ceturtdien ap saullēktu iebruka Moi universitātes pilsētiņā Garisā, kas atrodas aptuveni 350 kilometrus uz austrumiem no Nairobi.

Drošības spēkiem universitātes teritoriju izdevās atbrīvot tikai vēlu vakarā, kad dzīvību bija zaudējuši jau 148 studenti un drošības dienestu pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu