Rīgā simtiem cilvēku piedalās Krusta ceļā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Rīgā simtiem cilvēku piedalās Krusta ceļa gājienā, kas katru gadu vieno vairākus tūkstošus dažādu tautību, konfesiju un reliģisko uzskatu cilvēku. Krusta ceļā gājiens sākās pie Svētās Jēkaba katedrāles un tas tika sākts ar Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča uzrunu.

Lūgšanu gājiena dalībnieki, izdzīvojot krusta ceļa stacijas, apstājas dažādās Vecrīgas vietās, kur notiks profesionālu aktieru iestudēti uzvedumi, apceres un dažādu konfesiju garīdznieku vadītas pārdomas, kas ļaus dziļāk atklāt Kristus ciešanu noslēpumu.

Uzvedumus iestudē režisors Viesturs Roziņš, un tajos piedalīsies aktieri Kaspars Znotiņš, Januss Johansons, Zane Jančevska, Lauma Balode, Kārlis Derums, Juris Vizbulis un citi. Tāpat pie priekšnesumu veidošanas darbojās arī horeogrāfe Inga Raudinga.

Krusta ceļa noslēgums plānots aptuveni plkst.14.30 pie Rīgas Doma baznīcas, kur Krusta ceļa dalībniekus uzrunās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu