Saulieša rezultativitāte palīdz VHL čempionei «Toros» pagarināt sezonu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis otrdien izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) ceturtdaļfināla sērijas spēlē, bet viņa un uzbrucēja Artūra Mickēviča pārstāvētā līgas čempionvienība Ņeftekamskas «Toros» tika pie svarīgas uzvaras.

Sērijas piektajā mačā «Toros» savā laukumā ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā uzvarēja Voroņežas «Buran» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām samazinot deficītu līdz 2-3.

Vispirms cīņas desmitajā minūtē Saulietis vairākumā ar rezultatīvu piespēli palīdzēja mājiniekiem izvirzīties vadībā ar 2:0, bet pēc tam, kad viesi bija guvuši trīs vārtus pēc kārtas, viņš četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 3:3.

Uzvaras vārtus cīņas 90.minūtē jeb otrā pagarinājuma vidū guva Kirils Polozovs.

Saulietis darbojās savas komandas pirmajā maiņā, bet Mickēvičs šim mačam nebija pieteikts.

Šīs sezonas deviņās izslēgšanas turnīra spēlēs Saulietis guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Sērijas sestā spēle ceturtdien notiks Voroņežā.

Citviet otrdien latviešu uzbrucēja Artūra Ozoliņa pārstāvētā Penzas «Dizeļ» izstājās no VHL izslēgšanas spēļu turnīra, tādējādi noslēdzot sezonu. Ceturtdaļfināla piektajā mačā «Dizeļ» izbraukumā ar 1:4 (0:0, 0:3, 1:1) piekāpās Tjumeņas «Rubin» komandai, sērijā līdz četrām uzvarām ciešot neveiksmi ar 1-4.

Ozoliņš šo maču aizvadīja «Dizeļ» komandas trešajā uzbrucēju virknējumā, ar rezultativitāti neizceļoties.

Latvietis šīs sezonas regulārajā čempionātā piedalījās 31 spēlē, kuru laikā guva četrus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, savukārt izslēgšanas turnīrā viņa kontā astoņi mači un viena rezultatīva piespēle.

Pusfinālu iepriekš jau sasniegusi Kazahstānas komanda Karagandas «Sariarka», kuras spēlēm regulārās sezonas izskaņā divas reizes bija pieteikts Latvijas aizsargs Artūrs Salija. Tā ar rezultātu 4-0 uzvarēja Krasnodaras «Kubaņ» vienību.

Kā ziņots, VHL izslēgšanas spēļu pirmās kārtas barjeru nepārvarēja aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvētā Aļmetjevskas «Ņeftjaņik» komanda.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām «Toros» regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā, «Sariarka» bija ceturtā, sesto vietu ieņēma «Dizeļ» komanda, bet «Ņeftjaņik» palika desmitajā pozīcijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu