Lielās Talkas aktivitātes Lieldienu brīvdienās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz «Lielajai Talkai» atlicis mazāk nekā mēnesis, un visā Latvijā sākušās dažādas pirmstalkas aktivitātes. Dažādi ar talku saistīti pasākumi reģionos norisināsies arī Lieldienu brīvdienās, un tos apmeklēt aicināti ne vien konkrēto novadu iedzīvotāji, bet arī ikviens interesents.

Ekskursija Smiltenē

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs ielūdz uz izzinošu bezmaksas ekskursiju 4. aprīlī, 10.30 «Cērtenes pilskalns - no senatnes līdz mūsdienām».

Kopā ar pilskalna pazinējiem un saimniekiem Andu un Jāni Dingām, dienu pirms pavasara saulgriežiem, iepazīsim Cērtenes pilskalna saulainās takas, senos stāstus un leģendas un senlatviešu svētvietas maģisko auru. Ekskursijas noslēgumā pilskalna pļaviņā ieturēsim pikniku un, gaidot Lielo dienu, mērosimies spēkiem olu kaujās un olu ripināšanā.

Foto: Publicitātes foto

Koki runās Salacgrīvā

Šī gada 2.aprīlī Vidzemes ielā Salacgrīvā tiks atklāta brīvdabas izstāde «Koki runā!», kas risināsies piecas dienas līdz 7.aprīlim.

Salacgrīvas novada jaunatnes iniciatīvu centra «BĀKA» un jauniešu izveidotās informatīvi izglītojošās izstādes «Koki runā!» mērķis ir dot iespēju ikvienam Salacgrīvas novada iedzīvotājam un viesim iejusties koku «ādā» un novērtēt nepieciešamību saudzēt un rūpēties par dabu, jo tā nemanot rūpējas par mums.

Foto: Publicitātes foto

«Ieklausies dabā!» Jaunpiebalgā

Lieldienās - 5.aprīlī - visi, visi, visi aicināti uz draudzīgu (Dabai, Cilvēkam, Videi, Pasaulei...un pašiem Sev!) kopā būšanas pasākumu, kurā kopā ar DABAS MĀTĒM ieklausīties, sajust, iepazīt, radīt un BŪT!

Foto: Publicitātes foto

Tīrs ūdens Turlavas pagastā

Turlavas pagasta Dižgaiļu estrādē šī gada 6.aprīlī pulksten 16:00 biedrība «Dižauots» rīko akciju «Tīrs ūdens Turlavas pagastam». Akcijas ietvaros plānots gan konkurss «Ko tu zini par ūdeni?», gan izzinošas sarunas par lauksaimniecības ietekmi uz ūdenstilpņu aizaugšanu (īpaši par minerālmēslu un kūtsmēslu lietošanas sekām), kā arī par mājsaimniecībā lietojamo tīrīšanas līdzekļu ietekmi uz ūdens kvalitāti.

Plašāk par «Lielās Talkas» reģionālajām aktivitātēm uzzini www.talkas.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu