Alfa Romeo gatavo modeļu ofensīvu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfa Romeo

Fiat koncerna uzņēmums Alfa Romeo ir nobriedis modeļu klāsta paplašināšanai un cita starpā arī sava pirmā SUV izlaišanai.

Alfa Romeo pašreizējo piedāvājumu par plašu noteikti nosaukt nevar. Modeļu klāstā ir vien sportiskā kupeja 4C, mazās klases MiTo un kompaktklases Giulietta. Tai pašā laikā uzņēmumam ir ambiciozi plāni pārdošanas apjomus dažu gadu laikā paaugstināt līdz pusmiljonam vienību, taču to būs grūti sasniegti bez jaunu modeļu radīšanas.

Problēmas ir apzinātas Alfa Romeo beidzot ir nobrieduši turpināt 2003.gada Ženēvas motoršovā demonstrētā kompaktā krosovera Kamal koncepcijas attīstīšanu, lai patērētājam būtu alternatīva, ko izvēlēties, piemēram, Audi Q3 vietā.

Alfa Romeo kompaktais krosovers (tā iespējamais nosaukums - Giulietta Cross) tiks konstruēts uz jaunas klasiskās un visu riteņu piedziņas platformas un pārdošanā tam vajadzētu nonākt 2016.gadā. Šī pati platforma tiks izmantota arī citu Alfa Romeo jaunumu radīšanā.

Alfa Romeo Kamal concept
Alfa Romeo Kamal concept Foto: Alfa Romeo

To vidu būs Giulia, kas konkurēs ar 3.sērijas BMW, kā arī izmēros lielāks 5.sērijas BMW konkurents. Šo spēkratu izstrāde ietilpst Fiat Chrysler Automobiles vadītāja Serdžo Markiones plānos Alfa Romeo atgriezt pie vēsturiskajām saknēm, kas ietver klasiskās piedziņas, labas vadāmības un smalka dizaina sapludināšanu.

Ar šiem automobiļiem gan Alfa Romeo klāsta paplašināšana nebūs beigusies. Gaidāms, ka jau šogad itāļi sāks piedāvāt konceptuālā 4C Spider sērijveida versiju, bet perspektīvā varētu tapt arī Audi Q5 analogs lielāka izmēra krosovers.

Jau esam ziņojuši, ka Alfa Romeo sadarbojas ar Mazda jauna rodstera izstrādē. Liela varbūtība gan, ka itāļi auto nepiedāvās ar Alfa Romeo, bet gan ar Fiat vai Abarth vārdu, jo Markione savulaik solījis, ka viņa valdīšanas laikā Alfa Romeo tiks ražoti tikai un vienīgi pašu mājās, savukārt reizē ar nākamās paaudzes Mazda MX-5 konstruētais kabriolets par mājām dēvēs Japānu.

Vairāk un precīzāku informāciju par Alfa Romeo plāniem zināsim maija sākumā, kad Markione atklās Fiat Chrysler Automobiles ilgtermiņa stratēģiju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu